LucidSound heeft een premium headset aangekondigd voor de Xbox One en Scorpio. Het is de eerste headset die zonder kabels en basisstation verbonden kan worden met je Xbox.

LucidSound?

Mocht je nog niet gehoord hebben van LucidSound, het is een headset-fabrikant die pas vorig jaar zijn eerste headset verkocht en inmiddels een eerste range aan producten voor zowel de console als pc heeft. De headsets, die variëren van een stereo kabel-headset tot een draadloze 7.1 DTS-headset, werden goed onthaald.

LS35X

LucidSound verwacht de LS35X in december in de schappen te hebben liggen. De headset zal direct en draadloos verbonden kunnen worden met je console. Het gebruikt dezelfde draadloze techniek als een officiële Xbox controller, waardoor het zonder enige moeite verbonden kan worden. Daardoor heb je ook geen kabel naar je controller nodig, zelfs een basisstation is overbodig. De ondersteuning geld voor zowel oude als nieuwe Xbox One-consoles, ook de Scorpio dus. De headset kan trouwens ook prima op de pc worden gebruikt, maar daarvoor moet je pc dezelfde draadloze techniek ingebouwd hebben, of je moet een Xbox Wireless Adapter for Windows gebruiken.

Premium audio

Ok, genoeg Xbox marketing prietpraat. Nu een marketingspraatje over de audio. De headset krijgt 50mm speakers met neodymium-magneten voor premium audio. Er is ondersteuning voor Windows Sonic, wat zorgt voor een goede weergave van surround-geluid op de Xbox One en in Windows 10. De Xbox kan binnenkort Dolby Atmos afspelen, deze headset heeft ook daar ondersteuning voor. Afgaande op de vorige headsets van het merk, zit het met de audio wel goed.

Extra features

Typisch voor LucidSound headsets zijn de makkelijke knoppen, de zijkanten zijn bijvoorbeeld grote draaiknoppen voor de volumes. De bouwkwaliteit en het comfort zijn normaal gesproken dik voor elkaar bij LucidSound, dat zal nu niet anders zijn.

Wat tenslotte nog wel noemenswaardig is, is de mogelijkheid om je telefoon te verbinden en de afneembare microfoon. Mocht je de microfoon er trouwens uithalen, dan zit er nog altijd een extra ingebouwde microfoon in de oorschelp.

“Het LucidSound-team heeft de LS35X ontworpen voor deze generatie Xbox-spelers met de meest simpele draadloze ondersteuning tot nu toe,” zegt LucidSound CEO Chris Von Huben. “We denken dat de Xbox-gamer weggeblazen wordt door de features en kwaliteit. Dit is het begin van onze aankondiging voor de E3 in juni en het wordt alleen maar beter.”

De prijs

Uiteraard is er nog geen prijs aangekondigd. De LS30 kost 150 euro en de LS40 kost 200. Gezien de features die de LS35X biedt, verwachten we dat de prijs ook wel rond de 200 euro uit zal komen. We houden jullie op de hoogte, het enige wat je moet doen is onze site in de gaten houden of liken op Facebook.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments