Pentiment vandaag op Xbox Series X|S beschikbaar

Uit de koker van de Obsidian Entertainment is vandaag Pentiment verschenen. Wat mag je van deze door Xbox Game Studios gepubliceerde game verwachten?

De laatste jaren weet Obsidian een aantal toppers te leveren. The Outer Worlds was een groot succes en met Grounded heeft de studio meer dan 10 miljoen spelers weten te bereiken. Aan het portfolio kunnen de ontwikkelaars vanaf vandaag Pentiment toevoegen. Een zeer unieke game, zoals je in bovenstaande launch trailer kunt zien!

Moordmysterie

In Pentiment stap je als speler in een geïllustreerde wereld waarin Europa zich op een kruispunt van grote religieuze en politieke veranderingen bevindt. Je kruipt in de huid van Andreas Maler, een meesterkunstenaar te midden van moorden, schandalen en intriges in een 16e eeuwse Beierse Alpen. Jouw taak als speler? De mysteries die in de wereld plaatsvinden door middel van kunst en geschriften ontcijferen.

Als speler heb je keuze vrijheden. Je kunt je eigen academische en sociale achtergronden bepalen en ontmoet een kleurrijke cast van personages terwijl je, door keuzes in de dialogen, verhalen en geheimen ontdekt in het kleine Beierse stadje Tassing en de nabijgelegen abdij van Keirsau. Elke beslissing die je neemt kan een diepgaande impact op de toekomst van de gemeenschap hebben. Zoek je eigen weg door deze turbulente tijd en zie de gevolgen van je keuzes zich over generaties heen afspelen.

Pentiment is op de Xbox Series X|S, Xbox One en pc te spelen. Een review van Pentiment kun je later deze week hier lezen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments