Peaky Blinders is een hit op Netflix. De serie gaat over een criminele bende, de Peaky Blinders, en hun activiteiten en speelt zich af in Birmingham in 1920. Deze serie krijgt nu aankomende zomer een puzzel/adventure game, Peaky Blinders: Mastermind.

Wat deze game uniek maakt is dat je alle zes de personages van de familie Shelby tegelijkertijd onder de knoppen hebt en je ze ook allemaal nodig hebt om de levels te voltooien. Om dit te laten werken worden de volledige levels op een variabele tijdlijn gezet die je dus terug kunt spoelen en opnieuw laten afspelen. Dit zorgt ervoor dat je de acties van je personages aan kunt passen om zodoende een oplossing voor de diverse obstakels te vinden. Stealthy, gewelddadig of juist allebei, dat is aan jou.

Elk lid van de bende heeft zijn eigen eigenschappen. Tommy is intimiderend, Arthur is goed in vechten en deuren intrappen, Polly kan mensen omkopen en sloten open peuteren, John is een pyromaan en vechter, Ada zorgt voor de afleidingen en Finn is goed in sluipen en zakkenrollen. Aan jou om alle vaardigheden en acties aan elkaar te linken.

De game wordt gemaakt door Futurlab en er wordt flink samengewerkt met Steven Knight, de maker van de serie. Gamedirector James Marsden legt uit hoe het idee voor deze game is ontstaan.

Er is in de serie een punt waarop Tommy Shelby niet meer geeft om het verleden of de toekomst. Het enige waar hij voor leeft is dat ene cruciale moment dat hij “the Soldiers Minute” noemt. We hebben onze game ontworpen rond dat idee en spelers de mogelijkheid gegeven acties te plannen, de tijd voor- of achteruit te spoelen en zo alle personages aan te sturen zodat hun acties perfect overeenkomen. We willen dat de speler zich als de slimme Tommy Shelby gaat voelen en we denken dat fans van de serie en gamers dit idee erg tof gaan vinden.

Ben je benieuwd hoe dit er qua gameplay uit gaat zien, kijk dan even de onderstaande gameplaytrailer.

Peaky Blinders: Mastermind heeft nog geen exacte releasedatum, maar moet ergens deze zomer gaan verschijnen. Ik kijk er alvast naar uit. Hoe zit dat met jullie?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments