Als je een verantwoordelijke ouder bent, dan is het  raadzaam om je kroost een beetje in de gaten te houden. Ook op het gebied van gamen.

Ga een willekeurige zaterdagmiddag de stad in en duik je favoriete gamewinkel binnen. Geheid dat je daar jochies van rond de acht jaar rond de consoles ziet hangen. Natuurlijk is het leuk als je kinderen ook van gamen houden, net zoals papa of mama. Maar we zijn ook wel gewoon opvoeders en dat weet Microsoft ook.

Nee, ik ben geen moraalridder en soms zijn de leeftijdsaanduidingen wat betuttelend te noemen. Aan de andere kant, als ik jongetjes van net acht met GTA V zie spelen, vraag ik mij weleens af of ouders snappen wat er in die game allemaal te doen valt. Ik vind het nogal wat als je weet dat je achtjarige gewoon de hoerenbuurt in kan en fijn een blowjob kan regelen voor wat dollars. Je krijgt het dan wel niet expliciet in beeld maar toch. Dus op het gebied van toezicht of inzicht, daar schort het nog weleens aan.

Uw tijd is op!

Gelukkig heeft je Xbox daar wel maatregelen voor, als je die instelt tenminste. Het instellen van een leeftijdsbeperking, dat kennen we al. Maar straks kan je als ouder nog meer. Merk je dat je zoon of dochter in plaats van huiswerk te maken alleen maar achter zijn Xbox hangt, dan kan je dat straks vakkundig om zeep helpen.

Er komt namelijk een tijdklok op je Xbox. Straks kan jij precies instellen hoeveel tijd je kroost achter de console mag doorbrengen. Op de tweet aan Xbox of de nieuwe tijdsbeperking die we nu in Windows 10 kunnen instellen ook naar de Xbox gaat komen, gaf Mike Ybarra een bevestigend antwoord.

Goed nieuws dus voor de strenge vaders en moeders die hun kids met slechte cijfers zien thuiskomen ondanks dat ze halve dagen op hun kamer doorbrengen met, zoals ze zeggen, studeren. Straks gaat het scherm gewoon op zwart na een uurtje. Of dit ook voor het bekijken van video’s geldt of alleen voor het spelen van games, dat is nog niet bekend.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments