Na een gesprek met Blizzard tijdens de Overwatch panel van Blizzcon 2015, blijkt dat Overwatch al vanaf het begin gemaakt werd voor consoles. Waarom was het dan in eerste instantie als pc game aangekondigd?

Game Director Jeff Kaplan geeft aan dat Diablo 3: Reaper of Souls heeft laten zien dat er zeker een bepaald enthousiasme heerst rondom Blizzard games op de console. Het bedrijf is namelijk ook ooit gestart met games voor de consoles (SNES tijdperk, sidescroll avonturen) en ze herontdekken een heel nieuw publiek anno 2015. Van Overwatch werd verwacht dat het voor de pc werd ontwikkeld en later geport naar de consoles, maar Kaplan geeft aan dat daar nooit sprake van was. De droom was om Overwatch op consoles te laten draaien en dat is nu werkelijkheid geworden. Er stonden gewoon nog een paar uitdagingen in de weg, denk aan controls met de controller en engine enzovoort.

Mods?

De pc gamers voelen zich misschien nu achtergesteld qua opties (modificatie van bestanden is namelijk altijd belangrijk met pc games), maar Blizzard geeft aan dat Overwatch zeker tot bepaalde mate mods kan krijgen. Denk dan vooral aan user interface mods en niet complete levels of overhauls, want het moet wel binnen de perken van Blizzard blijven (net als met World of Warcraft).

overwatch2

Split-screen co-op en DLC?

Slecht nieuws en slecht nieuws. DLC staat nog niet op de planning volgens Blizzard. Er komt ook geen digitale winkel waar je alsnog extra digitale meuk kan halen (World of Warcraft is hier heel goed in). Nieuwe heroes of maps is ook nog geen sprake van (komt sowieso, geloof mij maar).

Helaas is er ook geen split-screen co-op mogelijkheid en dat is best een gemiste kans voor de console spelers. Lijkt mij wel leuk om samen met een vriend online eens even te knallen. Het is een cartoony game, dus volgens mij valt het qua grafische benodigdheden ook wel mee. De ontwikkelaar geeft wel aan dat ze hiermee in de toekomst aan de slag kunnen gaan.

Als je meer van deze game wilt weten, check dan even mijn ander bericht van Overwatch. Hier nog even een trailer over de helden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments