Soms heb je berichten die we onder de noemer ‘leuk, doen we niks mee’ kunnen scharen. Gewoon omdat het leuk en bijzonder is. Dit is zo’n bericht.

Hier in onze kleine kikkerlandje kennen we dit niet echt. Studeren op een universiteit, niet omdat je onwijs slim bent maar omdat je ergens heel goed in bent. In de US is dit bijna tot een kunst verheven. Ben je goed in basketbal of American Football, de universiteiten staan in de rij om je een beurs te verlenen zodat je maar bij hun team kan gaan spelen.

Maar een beurs omdat je erg goed bent in een game, dat is best nieuw. In Amerika kan alles. De University of California Irvine biedt nu een eSports beurs aan voor hele goede Overwatch spelers. Dit is trouwens niet de eerste game waarbij dit gebeurt, eerder kwam met voor League of Legends al met zo’n zelfde constructie.

Dit betekent dat die speler van de universiteit $2500 per jaar krijgt als hij belooft zijn best te doen met Overwatch en hij zo,n 15 uur per week oefent, team meetings bezoekt, de gemeenschap helpt, traint en aan competities meedoet.

Eigen Arena

Net zoals de sportbeurzen krijgen deze spelers ondersteuning in de vorm van coaches, personal trainers en een psycholoog, UCI heeft al een gaming club waarin een Overwatch team zit. Deze groep heeft het eSports toernooi Tespa Summer Series in 2016 gewonnen en waren ongeslagen in de series van het seizoen daarna.

De directeur van UCI eSports Mark Deppe gaf aan dat de samenstelling van de fanbase van deze game een overlap laat zien met het doel van dit programma, namelijk het programma toegankelijker maken voor de groepen die je te weinig in eSports tegenkomt. Misschien dat er onder onze lezers nog een hele goeie speler zit. Ik zou zeggen, stuur eens een mail, wie weet.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties