De vermakelijke teamshooter Overwatch van Blizzard blijft de ranglijsten aanvoeren. De omzet van Blizzard bekend gemaakt van de afgelopen maand werd ook nog even bekend gemaakt en dat was dankzij hun nieuwe paradepaardje geen kattenpis.  

Mei was dit jaar een actieve maand op het gebied van games, zo hadden we Homefront: the Revolution, Battleborn, Doom en natuurlijk Overwatch. Een schril contrast met vorig jaar toen we het alleen met blockbuster The Witcher 3: Wild Hunt moesten doen (niet dat dit een straf was). Dat Blizzard het weer heeft geflikt met Overwatch dat wisten we na de review van onze redacteur Niels wel, maar de cijfers van Overwatch over de afgelopen maand zijn wel adembenemend.

Zo bracht de game dus $269.000.000 in het laatje waarvan $250.000.000 uit digitale verkopen bestond op de consoles en de pc. Whuuuut? De omzet van Blizzard zal een doorn in het oog zijn van ‘concurrent’ Battleborn. De game van Gearbox kwam drie weken voor Overwatch uit en zit nu op $18.000.000 omzet. Een leuk feitje is dat we in de ranglijst van verkochte digitale games ook Call of Duty Black Ops III , FIFA 16 en Tom Clancy’s The Division tegen komen. Daarbij ligt het aantal verkopen in de eerste twee kwartalen van 2016 een stuk hoger dan een jaar terug, wat betekend dat de economie ook in de gamewereld aan een opmars bezig is. Gezien we nog een fantastische lineup voor 2016 hebben zijn we benieuwd wat ons nog te wachten staat.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments