More

  Overwatch krijgt nieuwe map en competitieve mode wordt anders

  Overwatch is en blijft een geweldige game. De competitieve mode in de game houdt veel gamers bezig en binnenkort mogen wij dan ook seizoen 2 verwelkomen. Toch blijft Blizzard niet stilzitten en schotelt ons ook een nieuwe map voor. Allemaal voor noppes, nada, niks! Wij zetten daarom de veranderingen in seizoen twee voor jou klaar en laten wij ook nog is een nieuwe map zien. Hoe geweldig is dat?

  Laten we meteen beginnen met het leukste nieuws, een nieuwe map! De map heet Eichenwalde. De map speelt zich af in een stad in Duitsland met een middeleeuws sfeertje. De map wordt een assault/escort map en achter de map zit ook een verhaal.

  Eichenwalde is namelijk een bekend slagveld in de Omnic Crisis. Balderich von Alder is in dit slagveld verslagen door robotleger. Gelukkig hebben de Duitse militairen het gevecht nog kunnen winnen. Wil je weten hoe de map eruitziet? Bekijk de trailer hieronder!

  Competitief

  Naast deze nieuwe map zit Blizzard niet stil. Seizoen twee van de competitieve mode komt er over een paar weken aan en Blizzard heeft geluisterd naar de fans. Zo brengt Blizzard in seizoen twee wat veranderingen naar de competitieve mode.

  Comptetive Mode

  • Het skill rating systeem wordt de schop gegooid – Op het moment is er een 1-100 ranking, maar dit wordt omgegooid naar een 1-5000 rating. Hierdoor ga je in de ranking  in gehele nummers omhoog of omlaag.
  • Skill ratings worden ook verdeeld in tiers
   In totaal zullen er zeven tiers zijn. Daarnaast krijgen de tiers namen zoals gold, diamond, master en grandmaster. Blizzard wil dat je kan zeggen, ik ben een gold speler of ik ben een diamond speler.
  • Val je buiten de hoogste tier die je hebt behaald? Dan ben je niet direct weg
   Blizzard wil niet dat de competitieve mode ontmoedigend werkt en daarom krijg je de tijd om jezelf terug te pakken. Er is wel een uitzondering op de regel want als je in de hoogste twee tiers zit en je valt daaruit, dan verlies je die titel.
  • Sudden Death bestaat niet meer
   Blizzard zegt dat een gelijkspel erg zeldzaam is en daarom zal Sudden Death niet meer beschikbaar zijn in seizoen twee.
  • Competitieve punten worden vermenigvuldigd met tien
   Als speler krijg je tien keer meer punten maar alles kost ook tien keer meer. Beetje onlogisch en Blizzard legt ook niet uit waarom. Dit punt is en blijft even vaag.
  • Het time bank systeem komt ook naar hybrid en payload maps
   Heb jij ook altijd tijd over als jij de payload helemaal naar het einde hebt gebracht? Goed nieuws! De resterende minuten kan je gebruiken om een tweede payload zover mogelijk weg te brengen.
  • Spelers krijgen meer punten voor een gelijkspel
   Een gelijkspel zal niet zo rijkelijk beloond worden als een gewonnen game maar het zal niet voelen als een verlies.
  • Spelers met een groot verschil in skill zullen niet meer samen kunnen spelen  Blizzard wil heel graag dat je samen speelt met je vrienden. Toch zal dit niet meer mogelijk zijn als het verschil meer dan 500 skill rating punten is. Heb je dus een verschil met jouw vrienden? Even doorspelen de komende zomerdagen.
  • Je verliest punten als je zeven dagen niet hebt gespeeld in de top drie tiers (diamond, master en grandmaster)
   Blizzard wil je niet meteen straffen als je even geen tijd hebt, maar verwacht wel dat je regelmatig speelt als je een top speler bent. Na zeven dagen niet spelen worden er elke 24 uur 50 punten afgetrokken.
  • Als je in de top 500 wilt komen, zal je minstens 50 competitieve games gespeeld moeten hebben in een seizoen
   Blizzard wil voorkomen dat je na een paar games stopt met spelen en je plaats behoudt in de top 500 en punten blijft binnenslepen.

  Een lijst bomvol met veranderingen maar wel veranderingen die een betere Overwatch ervaring moeten geven. Wij zijn in ieder geval benieuwd en gaan, als seizoen twee uit is, ook lekker weer competitief spelen. Eichenwalde is als nieuwe map ook een leuke toevoeging en het is ook nog eens gratis. Een release datum voor de nieuwe map is echter nog niet bekend. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot al deze updates bij Overwatch binnenkomen.

   

  Abonneer
  Abonneren op
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Wat denk je hier van? Laat je opmerking achter.x