Overlevingsgames zijn een hype. We zien ze in alle soorten en maten. The Flame in the Flood is er zo één.

Het overleven in de wildernis is geen sinecure. Dat je constant in beweging moet blijven maakt het nog lastiger. Als we daar ook nog eens een stuk rafting bij gooien, is de moeilijkheidsgraad gelijk nog een stuk hoger geworden. Dit is een beetje waar The Flame in the Flood voor staat. Ontwikkelaar Molasses Flood, die een aantal grote namen van BioShock, Halo, Guitar Hero en Rock Band in zijn gelederen heeft zitten, heeft een releasedatum voor deze game vrijgegeven.

The Flame in the Flood

Na al een tijd via Steam Early Access verkrijgbaar te zijn, komt de wildernis survival game op 24 februari naar de Xbox One. In de game speel je met een jong meisje die vergezeld wordt door haar trouwe hond. Ze leven in een wereld waar de beschaving verleden tijd is geworden en proberen simpelweg te overleven zolang als ze dat kunnen. Middelen zijn schaars in dit landschap dus ze moeten regelmatig in hun raft stappen en door de gevaarlijke versnellingen in de rivier verder reizen. Zodra de nacht valt is het tijd om een kampvuur te maken zodat ze beschermd zijn voor de gevaarlijke wilde dieren die in de schaduwen op hen azen. De game heeft veel weg van Don’t Starve maar het rafting deel geeft een extra gevaar waarbij gewond raken of zelfs dood gaan een optie is.

De game wordt vergezeld van een soundtrack waarop Alt-Country rocker Chuck Ragan en The Camaraderie, The Fearless Kin en andere artiesten te horen zijn.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments