Dat de Chinezen sterren zijn in het namaken van allerlei elektronica is geen geheim. Maar wat nu op de markt komt, deed mij toch ook even met de ogen knipperen.

China heeft na 13 jaar de ban op de import van de mainstream consoles opgeheven. Dus Sony en Microsoft kunnen er zonder problemen hun apparaten verkopen. Toch belet dit de Chinezen er niet van om hun eigen spelconsole te bouwen. En wat voor één?

Ouye

De Ouye gaat hij heten. De console zelf is een directe kopie van de Playstation 4 met een ventilatordeel van een Xbox One. De controller is identiek aan die van de Xbox One met een paar extra knoppen die het copyright verhaal om zeep moeten helpen. “Xbox One controller? nee joh, deze heeft vijf knoppen”.

ouye2[1]De grote bedrijven hebben een lange, niet zo succesvolle geschiedenis wat betreft het claimen van copyright in China dus het is maar de vraag of Microsoft, Sony of Razer (die de Ouya uitbrengen) hier iets mee gaan doen.

De machine draait op Android 4.4.2 en gebruikt een 8-core A80 processor met een 64 bit Power VR G6230 GPU, ondersteund 4K via een HDMI 1.4 uitgang. Hij kan via bepaalde apps games, films en tv streamen. De machine staat op dit moment op een Chinese crowdfunding site en moet ¥439 (Chinese Yuan) gaan kosten wat overeen komt met zo’n 62 eurootjes.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments