De huidige baas van Unity technologies en oud-CEO van EA, John Riccitiello heeft zich tijdens de Gamesbeat summit nogal laagdunkend uitgelaten over de Xbox One.

John Riccitiello
John Riccitiello

Hij geeft aan dat PlayStation het verdient om deze wedstrijd te winnen. In niet al te beschaafde bewoordingen voor een CEO laat hij weten dat “Sony fucking nailed it”. In een interview laat hij horen dat het grote verschil tussen de PS4 en de Xbox One zit in de kijk op wat een console moet brengen. De bouw van beide consoles is erg vergelijkbaar, maar Microsoft liet het zwaartepunt vallen bij de entertainment en niet bij gaming. Zij wilde de strijd aan gaan met Apple op dit gebied en vonden gaming alleen niet genoeg om een innovatieve naam neer te zetten. Sony heeft zich op de gamer gericht en dat heeft hen de winst bezorgd, aldus mister Riccitiello.

john-riccitiello-customers-wont-pay-for-crap1[1]In het interview raast meneer Riccitiello nog even door maar eigenlijk blijft hij in zijn tirade het bovenstaande verhaal herhalen. Waarom hij zoveel aversie heeft tegen Microsoft blijft een raadsel. Zeker gezien de vlekkeloze reputatie die EA heeft (not), had hij zijn energie beter kunnen richten op het verbeteren van de eigen organisatie dan het afgeven op één van de platformen die zijn games toentertijd groot maakten. Naar mijn mening dingen die een (ex) CEO van een grote bedrijven zoals EA en Unity die beide geld verdienen aan deze consoles gewoon privé zou moeten houden.

Op een bepaald vlak heeft hij natuurlijk gelijk. Microsoft heeft bewust een bredere markt opgezocht en richt zich meer op de toekomst dan Sony doet. Zoals zij zelf zeggen, “Deze verkoopwedstrijd is geen sprint maar een marathon.” En ik denk dat zij daar groot gelijk in hebben. Microsoft heeft in mijn ogen een breder beeld genomen bij het ontwikkelen van de One en heeft in zijn plannen al andere systemen zoals Windows 10 en HoloLens meegenomen. Dus de slag is wel gewonnen maar de oorlog nog lang niet. Microsoft zou uiteindelijk wel eens bovenop kunnen eindigen. We zullen het zien. Voorlopig zal het mij een zorg zijn, ik game en ben zeer tevreden over de One. Dit soort stukken maakt mijn fan zijn alleen maar sterker. Hoe zien jullie dit? Let us know.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties