De meeste van ons Xbox One-bezitters hebben hiervoor ook een Xbox 360 gehad en daar een behoorlijke collectie games voor opgebouwd. Vandaar dat we ook erg blij zijn met de backwards compatibility van de Xbox One. Maar hoe zit dat nou met de originele Xbox-games dan? Nou, die hoef je nog niet in de kliko te deponeren.

Tijdens de afgelopen E3 kondigde Microsoft ineens een BC-functie aan voor de originele Xbox-games. Het vooruitzicht van het kunnen herbeleven van Master Chief’s originele avontuur stemde een hoop gamers erg blij. Intussen is de E3 alweer een tijdje voorbij, maar is het wel erg stil geworden rondom die functie. Hoe lijkt het Phil Spencer?

We zijn dichtbij, heel erg dichtbij. Ik heb een klein dashboardje waar ik alle games kan bekijken waar we goedkeuring voor gevraagd hebben en hoe ver ze daarin zijn. Ik weet welke Xbox-games er aan komen, maar volgens mij hebben we ze nog niet allemaal aangekondigd. We moeten dit ook samen met onze partners gaan doen, maar we liggen nog op koers.

Ome Phil is er van overtuigd dat we de functie nog in 2017 mogen verwelkomen. Maar is dit nou een beetje de moeite waard? De Xbox 360-games zijn hier en daar al verouderd. Is dat met de nog oudere Xbox-games niet helemaal het geval?

Sommige games houden zich nog goed staande, anderen niet, maar de gameplay-mechanismen en de grijns die je 15 jaar geleden op je gezicht had tijdens het spelen, dat zijn de dingen die er nog altijd zijn. Crimson Skies bijvoorbeeld ziet er nog gewoon erg goed uit, ondanks dat die game al behoorlijk lang uit is.

Crimson Skies is overigens samen met Fuzion Frenzy de enige game die tot nu toe bevestigd is voor de backwards compatibility. Daar zullen ongetwijfeld nog een hoop bijkomen, maar volgens Microsoft hoeven we niet zo’n groot aanbod te verwachten als voor de Xbox 360.

Kijken jullie hier nog wat naar uit, of zijn deze games echt te oud en alleen nog geschikt voor een avondje nostalgie?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties