Morgen komt na ruim 7 jaar de nieuwe generatie Xbox consoles uit. De Xbox Series X wordt de meest krachtigste console ooit! En Ori and the Will of the Wisps wordt één van de vele games waaruit dit zal blijken.

De laatste dagen voor de release worden de messen nog even goed geslepen. In de week dat Playstation laat weten dat zij met de Playstation 5 geen native 1440p kunnen bieden, weet Xbox gelukkig wel te leveren en het nodige visuele spektakel op je console te toveren. We zagen al indrukwekkende specs van allerlei backwards compatibility games voorbij komen, Gears 5 in 120 FPS, Sea of Thieves in 4K 60JeffPS en zo nog wat meer. De volgende grens die verlegd zal gaan worden komt uit de koker van Moon Studios.

6K en 120 FPS!!

De specs voor Ori and the Will of the Wisps zijn bekend gemaakt. Deze zagen er in vele opzichten al schitterend uit, zoals je begin dit voorjaar in de review van Niels hier hebt kunnen lezen. Dat heeft de ontwikkelaars van Moon Studios er echter niet van weerhouden om de game voor de Xbox Series X|S nog verder te optimaliseren.

Diegenen die Ori op de Xbox Series X gaan spelen mogen rekenen op 4K HDR locked op 120 FPS. Je kunt er eventueel ook voor kiezen op om 6K supersampled mode te spelen met 60 FPS. Verder zullen de laadtijden drastisch verbeterd zijn en is de overall stabiliteit verbeterd.

Voor wat betreft de Xbox Series S zal de game in 1080p HDR met 120 FPS (locked) te spelen zijn. Ook hier zien we dus een duidelijke verbetering van de framerate. Voor de Series S wordt het een optie om de 4K mode aan te zetten en dan speel je de game in 60FPS. Verder geldt ook hier een substantiële verbetering van de laadtijden.

Hoewel ik Ori al uitgespeeld heb, zal het zeker weten één van de games worden die ik als eerste ga checken. Ik ben super benieuwd of de game nog lekkerder speelt met verdubbelde framerate. Mijn televisie kan het aan dus ben erg benieuwd of ik het verschil ga merken. Welke game ga jij als eerste op je Xbox Series X|S checken?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments