Iemand op Reddit was benieuwd of de namen van de personages uit het prachtige Ori and the Blind Forest ook een betekenis hadden. Hij kwam met erg leuke resultaten. 

Het gaat om de vier personages, Ori, Naru, Sein en Kuro. Ori is een Kurojongensnaam en heeft zijn oorsprong in de Hebreeuwse taal. Ori betekent letterlijk ‘licht’. Ori is eigenlijk een geest van licht. Iemand die heel erg graag gewaardeerd wil worden en een groot verlangen heeft naar het hebben van een familie. Kuro is ook een jongensnaam en komt uit de Japanse taal. De naam zelf is afgeleid van ‘Kurou’ wat eigenlijk gewoon ‘ninth son’ betekent. Als je echter naar de naam kijkt als een woord, dan betekent het ‘black’ en dat kan gezien worden als duisternis. Light versus darkness zeg maar.

Sein,  een jongensnaam uit Spanje. De naam zelf betekent onschuld. De Reddit schrijver kon over Sein niet heel veel vinden. Behalve dat mensen met de naam Sein een groot verlangen hebben naar avontuur. Daarnaast zijn het ook hele goede compagnons en partners. Naru is de moeder die Ori opvoed als haar eigen kind. Naru is een Japanse naam met wel 15 tot 20 verschillende definities. Één van de definities luidt dat Naru iemand is die ergens een grote rol in speelt (een moeder voor Ori zijn) en iemand die fruit bij zich draagt. Dit klopt allemaal wanneer men naar de proloog  van de game kijkt.

Het is erg leuk om achter dit soort weetjes te komen. Zonder dat ontwikkelaar Moon Studios het zelf heeft gezegd, kom je er een beetje achter waar de namen nou vandaan komen. Onze Dante is druk bezig met de review van deze schitterende 2D-platformer en die kunnen jullie zeer binnenkort verwachten op Xbox Nederland.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties