L.A. Noire was een fantastische game die Rockstar in samenwerking met Team Bondi ontwikkelde en in 2011 uitgaf. Na de succesvolle game werd het modder gooien geblazen voor laatstgenoemde, van rechtszaken van medewerkers die niet in de credits vernoemd werden tot faillissementen. Toch bleef L.A. Noire geliefd, maar rondom de spirituele opvolger Whore of the Oriënt bleef het stil, tot nu…

We geven jullie direct een heads-up: veel studio’s van Team Bondi zijn gesloten en de overgebleven studio’s zijn samen met de rechten van alle licenties overgenomen door KMM Interactive, een bedrijf wat mede is opgericht door George Miller, de director van Mad Max. Vandaar dat Team Bondi’s ex-producer Derek Proud afgelopen week kon aanschuiven bij een podcast van Gamehugs en kon reageren op een aantal vragen. Toen hem gevraagd werd of L.A. Noire’s opvolger Whore of the Oriënt ooit nog uit zou komen antwoordde de producer direct: ik denk het niet.

024_derekproud-940x520

Volgens Proud was het behoorlijk zuur om afscheid van te nemen. Samen met het hoofd van de studio Brendan McNamara heeft het oude team van Bondi hard, maar tevergeefs, geknokt voor het project. “Whore of the Oriënt was onze passie, maar uiteindelijk is het helaas toch anders gelopen” aldus Proud die nu bij Garoo Games werkt. Aangezien de studio in Australië gelegerd was kreeg men zelfs nog een financiële injectie van de Australische regering van maar liefst $200.000 maar helaas zonder succes.

Op de inmiddels verwijderde pagina van Team Bondi stond dat Whore of the Oriënt zich af zou spelen in het Shanghai van 1936, toen het de meest corrupte stad ter wereld was. Nadat de game in 2013 werd aangekondigd had de game in 2015 uit moeten komen voor de consoles en pc. Ben je toch een beetje nieuwsgierig naar de game, dan hebben we nog wat gameplay footage voor je opgedoken!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments