Het is er eentje uit de categorie ”we zien veel, maar we zien ook weer niks”. Bethesda poste namelijk iets opvallends op hun Twitter en Facebook.

We zijn nog maar een kleine anderhalve week verwijderd van de E3 en dus gaat de geruchtenmolen op volle toeren draaien. Bethesda, de studio achter o.a. The Elder Scrolls, Doom en Fallout poste een opvallende video met materiaal dat we normaal uit Fallout kennen.

Wat wil dit zeggen?

We weten hierdoor dat Bethesda dus sowieso iets omtrent Fallout gaat aankondigen. Het zij vóór de E3 of een grote onthulling op de E3 zelf. Wat hier extra opvalt is het kleurgebruik van de video en het feit dat er bovenaan een indiaan is afbeeld. Eerder hoorden we al via geruchten dat er een Fallout ”Nuevo El Paso” zou komen. Gezien de bron van het gerucht dachten we uiteraard ”fake”. Maar toch is het opvallend dat Bethesda nu zoiets post op Twitter en Facebook. We dachten van Rage 2 ook dat het fake was doordat het Walmart was. Twee dagen later werd Rage 2 aangekondigd.


Wat als?

Maar wat als dit inderdaad een nieuwe Fallout is zoals we dat bijvoorbeeld met Fallout 3 zagen, Fallout: New Vegas? Een soort expansion pack maar ook standalone game. Fallout: New Vegas werd door een andere studio ontwikkeld (Obsidian Entertainment), maar nog steeds door Bethesda uitgegeven. Fallout: New Vegas kwam 2 jaar na Fallout 3. Nu zou deze nieuwe game ”Nuevo el Paso” zo’n 3 jaar na Fallout 4 uitkomen! Klinkt dus niet heel gek als je de tijd tussen releases vergelijkt.

Waarom moeten we dit leuk vinden?

De echte Fallout fans kunnen het werk van Obisidian Entertainment erg waarderen. Een meer diepgaand quest-systeem en iets strakkere verhaal vertelling. Als deze Nuevo El Paso door Obsidian wordt ontwikkeld, mogen we dus meer verwachten dan louter ”mijn kind is kwijt, laat ik eerst een hele maatschappij heropbouwen met settlements”-game. Even een geografische beeldschets: El Paso ligt in Noord-Amerika, op de grens van Noord-Amerika en Mexico in de staat Texas. Vandaar dat het dan ”Nuevo” heet i.p.v. ”New”. Het is in dat gebied nogal Spaans.

Prey?

Mijn collega Renco moest aan Prey denken, gezien de indiaan in de afbeelding. Het zou ook niet heel raar zijn als we iets van Prey krijgen in de vorm van DLC. Toch is het dan wel misleidend dat ze verder de stijl van Fallout aanhouden.

Wat denken jullie? Fallout: Nuevo El Paso, Prey of niks bijzonders?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments