Ik hoop dat de cursus Omgaan met Teleurstellingen afgelopen semester bij jou wel is doorgegaan, want we hebben deze week het nodige te verwerken. Van meerdere nieuwe games is namelijk bekend gemaakt dat de releasedatum uitgesteld wordt. Wat is er aan de hand?

Op XBNL kon je afgelopen week al van wat kleinere titels lezen dat de releasedatum uitgesteld is. De dokter van Two Point Hospital heeft een wachtlijst van een paar maanden opgelopen en de wielen van het skateboard in Session moeten vervangen worden. Alsof deze tragedie nog niet genoeg was kwam Ubisoft ook met een flinke lijst aan games die uitgesteld worden.

Uitgestelde Ubisoft titels

Naast het uitstellen van de release van Watch Dogs: Legion, heeft Ubisoft ook laten weten Gods & Monsters en Rainbow Six Quarantine uit te stellen. Alle drie de games zullen in het fiscale jaar 2020/2021 een nieuwe releasedatum krijgen. Dit betekent dat de games in ieder geval niet voor 31 maart 2020 uitgebracht zullen worden.

Het uitstellen heeft iets besmettelijks. De zeer recent aangekondigde releasedatum van een game bij de buren, The Last of Us 2, moet ook nog een aantal maanden extra op zich laten wachten. Jammer, want zelfs de diehard Xbox-fan kijkt natuurlijk erg uit naar deze titel.

Wat is er aan de hand?

We kunnen alleen maar gissen over wat er mogelijk aan de hand zou kunnen zijn. Zit de releasedatum van Cyberpunk 2077 de vele andere uitgevers in de weg om hun game in het voorjaar te releasen? Zijn de financiële doelen voor het fiscale jaar 2019/2020 al gehaald, waardoor ze games die op de plank liggen liever nog even uitstellen? Hebben de uitgevers onvoldoende games op de planning voor het fiscale jaar 2020/2021 en verplaatsen ze daarom de laatste paar paarden van stal? Willen ze de games dichter op release van de next-gen consoles uitbrengen, zodat ze deze mogelijk twee keer kunnen uitgeven zoals GTA V destijds slim deed? Of is het gewoon toeval? Interessant is het in ieder geval wel. We gaan komende weken zien of er nog meer games aan het rijtje uitgestelde games toegevoegd zullen worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments