Dat games qua bestandsgrootte voor de nieuwe consoles fors boven die van de Xbox 360 stijgen, is een understatement te noemen. Het is bekend gemaakt hoeveel GB’s The Elder Scrolls zal gaan innemen van de Xbox One’s hardeschijf.

Ik kan me nog herinneren toen Microsoft aankondigde dat de Xbox One een 500GB harde schijf zou bevatten, dat ik zoiets had van ”zo dan, dat is behoorlijk wat!” , maar dat het eigenlijk heel weinig voor stelt. Zeker wanneer je 99% van je games digitaal koopt ben je zo door die 450 (of minder) GB heen. Hier hangt er dan ook al lang een 4 TB harde schijf aan de Xbox One. Bethesda komt in juni met The Elder Scrolls online en het is al erg duidelijk geworden dat we hier met een grote jongen te maken hebben. Men zal rekening moeten houden met 65GB aan vrije ruimte. De game zelf heeft 50GB nodig en dan komt er nog een day-one patch bovenop van 15GB.

Niemand weet natuurlijk het fijne ervan, maar het is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk dat een game als The Witcher 3 nog niet eens 40GB zal in nemen van de Xbox One’s HDD. Nou kan dit uiteraard met compressietechnieken te maken hebben, of de game is achteraf toch niet zo immens groot als werd gezegd. Persoonlijk denk ik dat het met compressietechnieken of iets anders te maken heeft. Op dit moment is er een closed beta aan de gang voor de Xbox One en wij hopen er gauw beelden van te krijgen. Wij houden jullie op de hoogte van al het nieuws over The Elder Scrolls Online die vanaf 9 juni voor Xbox One in Nederland zal uitkomen.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Rene Katerberg
9 jaren geleden

50 Gb + Day One patch van 15 Gb wil natuurlijk niet per definitie zeggen dat de game 65 Gb groot wordt, wellicht worden er zaken vervangen, gecompressed, kan je dus weinig van zeggen.