In september begon het Play Anywhere tijdperk écht. De eerste games die het programma ondersteunen waren vanaf dat moment als pre-order verkrijgbaar. Inmiddels is er al een hand vol games die je op meerdere apparaten kunt spelen.

Ben je nog niet op de hoogte met het Xbox Play Anywhere programma? Lees dan vooral dit artikel even. Dan weet je precies wat er momenteel speelt in de Xbox industrie.

Indies en first party

Momenteel zijn er alleen first party uitgevers en indie uitgevers die meewerken aan het programma. Het spreekt voor zich dat de Xbox exclusieve titels Play Anywhere ondersteunen, ook voor de indies lijkt het een logische stap.

Voor indies is het natuurlijk belangrijk dat ze meer naamsbekendheid krijgen en dat is mogelijk door Play Anywhere. Hierdoor wordt Play Anywhere ook steeds meer populair onder de deelnemers van het ID@Xbox programma.

play-anywhere

Third party uitgevers

Phil Spencer laat weten dat hij denkt dat third party uitgevers te zijner tijd zullen volgen. Spelers beginnen namelijk pas net met het ontdekken van de Play Anywhere functie, maar het geluid wat deze spelers geven is eigenlijk alleen maar positief. En wees nou eerlijk, het aantal spelers die dezelfde game voor zowel de pc als Xbox zullen kopen zijn waarschijnlijk maar op één hand te tellen.

Dus omzet zullen de uitgevers zeker niet mislopen als ze hun games beschikbaar stellen voor Play Anywhere. Dus het enige wat echt gebeurt is dat de gamers het spel nóg vaker zullen spelen. Daarnaast is er een grote kans dat ze dit aan hun vrienden laten zien. Want hoe fijn is het als je thuis bezig bent met een game en je daarna in de trein naar je werk toe gewoon weer verder kunt? Ik zie alleen maar voordelen!

Ik denk dat de kans groot is dat zodra er één uitgever mee doet aan het programma, dat er daarna snel anderen zullen volgen. Ben je benieuwd welke games er al meedoen aan het programma? Kijk dan hier op de site van Microsoft naar het laatste overzicht.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments