Na de enorme shitstorm die Star Wars Battlefront II over zich heen kreeg, voelen ze bij EA de bui al hangen. Vandaar dat ook het loot box-systeem van Need for Speed: Payback een overhaul krijgt.

Het is nog niet zo erg als met Battlefront II, maar ook in Need for Speed: Payback wordt je voortgang toch wel behoorlijk vertraagd dankzij de Speed Cards, Speed Points en Shipments. Volgens onze eigen Jeffrey is de game helemaal niet slecht, maar verpesten die loot boxes de boel nogal.

Ontwikkelaar Ghost Games heeft nu aangegeven dat ze de boel aan gaan passen. Na de aanpassingen wordt de game wat vrijgeviger qua beloningen. Hieronder een lijst met aanpassingen:

  • Meer REP en Bank voor het deelnemen aan events
  • Meer REP en Bank uit Bait Crates
  • Het uitdagen van een Roaming Racer levert je meer REP en Bank op
  • Je kunt nu wat vaker Air Suspension in Shipments vinden
  • Je krijgt iets meer REP en Bank voor het voltooien van een event zonder het te winnen
  • De tijd die het kost voor  nieuwe onderdelen om in de Tune-up shop te verschijnen is verlaagd van 30 naar 10 minuten
  • Een verhoogde kans om onderdelen te verdienen in Ranked Speedlists

En het blijft niet bij deze veranderingen als we de ontwikkelaar mogen geloven.

Deze veranderingen zijn slechts de eerste fase en er komen nog meer tweaks aan. Binnenkort komen er wat aanpassingen aan de Tune-up shops en dan vooral aan de kwaliteit en de levels van de onderdelen die ze aanbieden.

Tot slot wil de ontwikkelaar nog graag even kwijt waarom ze het systeem ineens aanpassen.

Ons doel is om met deze veranderingen de voortgang, met name rond het bezit van de auto’s , een veel plezieriger ervaring te maken.

Tuurlijk joh, het heeft helemaal niks te maken met EA dat de bui al ziet hangen en niet nog eens zo’n debacle met loot boxes en klagende gamers wil. Desondanks is het wel een goede verbetering. Zullen we nu afspreken dat we gewoon kappen met die onzin, of er tenminste langer dan 3 seconden over nadenken de volgende keer?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments