Kopen, kopen, kopen. Het lijkt momenteel een beetje de rage te zijn in de gamewereld. Na Microsoft en Sony denken ze bij EA ook na over het overnemen van studio’s.

EA heeft het druk momenteel. Hun vlaggenschip, Battlefield 2042, loopt niet zo lekker als gehoopt. Hoewel ze het volste vertrouwen hebben dat ze dit nog wel voor elkaar kunnen krijgen lijkt het bedrijf ook vooruit te kijken en zich op te maken om de wereld te tonen wat we van hen mogen verwachten de komende jaren.

Tijdens een recente financiële bijeenkomst liet EA’s Chief Financial Officer Blake Jorgensen weten dat ze nog met een aantal nog aan te kondigen projecten bezig zijn, naast de reeds aangekondigde Star Wars games, en dat het bedrijf ook geïnteresseerd is in het overnemen van andere studio’s om hun portfolio aan producten uit te kunnen breiden.

Er is een nieuwe Need for Speed in de maak en er zijn nog drie of vier projecten die we nog niet aangekondigd hebben. Zoals je je voor kunt stellen zijn we altijd bezig met het vinden van een manier om ons portfolio uit te breiden door middel van nieuwe titels, nieuwe IP’s, uitbreidingen van studio’s en overnames. Momenteel is er niks concreets, maar dat betekent niet dat we niet naar alle mogelijkheden blijven uitkijken.

Dit lijkt misschien een beetje op paniekvoetbal na de recente overnames van Activision Blizzard door Microsoft en Bungie door Sony, maar vergeet niet dat EA vorig jaar nog Codemasters overgenomen heeft.

Voor wat betreft die onaangekondigde games. Daar is nog weinig over bekend. Wanneer die dus aangekondigd gaan worden of hoe ver ze in hun ontwikkeling zijn blijft dus nog even afwachten.

Wat zou een goeie studio zijn voor EA om eventueel over te nemen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments