Oogstrelend mooie actiegame Replaced aangekondigd

Wat hebben bijdragen aan de personeelsvereniging en Game Pass in gemeen? Je kunt er niet omheen. Dat moet je ook niet willen. Ook de actie-platformer Replaced van Sad Cat Studios en Coatsink zit vanaf dag één in de Game Pass. Een dag ergens in 2022, om iets specifieker te zijn. Replaced is aangekondigd tijdens de Xbox E3 show voor de Xbox One en Series consoles.

In de trailer valt ten eerste de prachtige stijl en het 2.5D perspectief op. De ontwikkelaar put inspiratie uit Bladerunner: een futuristische setting met stijlelementen die aan de jaren 80 doen denken. Daarin is de game natuurlijk niet uniek, denk aan een Cyberpunk of de game The Last Night, die ook nog moet uit worden gebracht. Het staat vast dat het op een smaakvolle manier is gepresenteerd.

Als de game net zo lekker weg speelt als hij er uit ziet, dan zit het wel snor. Het karakter waarmee je speelt wordt R.E.A.C.H. genoemd. R.E.A.C.H. is een AI die het gevoel heeft gevangen te zitten in een menselijk lichaam. Ik kan me voorstellen dat het weke vlees niet alles kan wat je als AI van een (bio)mechanisch lichaam verwacht. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments