Ontmoet varkensvolk in de Nether Update voor Minecraft

De Nether Update is al sinds 23 juni speelbaar. Ik ben erg gek op varkens, maar de varkens in dit stukje DLC zijn niet snel gek op mij ben ik al achter gekomen. Mojang heeft een paar hele leuke features in de update gepropt, een update waarin de herziene zone The Nether centraal staat.

Varkens zijn over het algemeen hele speelse en intelligente dieren, die ook best van een knuffel houden. Vroeger was ik gek met een tweetal hangbuikzwijntjes die we in de buurt van het huis hadden dartelen. Pak een dennenappel om ze eens achter de oren of onder de oksel te krabben, en je houdt er een vriend aan over. Dat m’n vrienden zo lekker zouden smaken, dat heeft ze parten gespeeld.

In de Nether Update, die sommigen van jullie misschien al gespeeld hebben, doet een nieuw ras zijn intrede. Het zijn de zogenaamde Piglins. Zoals je in de bovenstaande video wel kunt zien zitten ze niet direct te wachten op jouw gezelschap. Tot je met een dennenappel aan komt zetten. Een dennenappel van goud, welteverstaan. Het is goud waarmee je de gemoederen tot bedaren kan brengen.

Je moet dan wel oppassen dat het goud wat je ze brengt niet van hun eigen stash komt. Het is een volk wat een grote interesse heeft in de edelere metalen. Het is zelfs zo dat Netherite, een nog onbekend metaal waarvan het verzamelen ervan een doel voor ervaren spelers op zich is, helemaal niet meer te vinden is in zijn natuurlijke vorm. De Piglins hebben het allemaal ontgonnen. Gelukkig blijk je via omwegen toch aan het materiaal te kunnen komen. Netherite kun je gebruiken om nieuwe uitrustingsstukken, wapens en gereedschappen te smeden. Het is weer een nieuwe drijfveer, een hoger doel waarvoor spelers de nodige uren in de herziene versie van The Nether te vinden zullen zijn.

Op je avonturen doorkruis je nieuwe biomen zoals Soul Sand Valley, Basalt Deltas, Crimson Forest en Warped Forest. Je hebt kans dat je onderweg niet één maar maar liefst twee nieuwe varkensachtigen tegen het lijf loopt. De Hoglins bewegen zich echter voort op vier poten in plaats van twee… benen. Je zult onderweg nieuwe blokken tegenkomen, ook zijn er met die materialen weer een aantal nieuwe objecten te maken. Een mooi voorbeeld hiervan is een doelwit, waar je in je redstone circuits mee kunt experimenteren.

De update is geheel gratis voor bezitters van de Bedrock editie van Minecraft. Om de lancering van dit stukje DLC te vieren heeft Mojang een gratis scenario in de Minecraft Marketplace geplaatst. Door naar ‘Way of the Nether’ te zoeken en er eigenaarschap over te claimen kun je een aan de slag met een verhaallijn die begint met een dimensionaal portaal in een omgeving genaamd Poppy Isle. Zelf ben ik er niet zo in thuis, maar de harde kern zal beslist weten waar ze het zoeken moeten. Het dimensionale portaal zou iets van doen hebben met het verdwijnen van de burgemeester van Poppy Isle.

Het lijkt mij een hele waardevolle en leuke update voor Minecraft. Ik ben zelf echter geen speler die uren in de game heeft zitten, dus dat oordeel is aan jullie. Is er iemand die er al de nodige uren in heeft kunnen steken? Is het volgens jou wat Minecraft op dit moment nodig heeft?

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
BrandgevaarNL
BrandgevaarNL
3 jaren geleden

Blijft leuk dat minecraft