Onschuldige medespelers killen komt je duur te staan in Fallout 76

Fallout 76 blijft een beetje een mysterie. Wat kunnen we er nu van verwachten? Wordt het een irritant spel waarin kleuters constant aan het trollen zijn? Of zien we een volwaardige Fallout game komen?

Voor de fans is Fallout een bekend terrein waarin we honderden uren van verkennen, overwinnen en bouwen hebben zitten. In Fallout 76 is dat ietsje anders. Je komt uit je Vault op Reclamation Day en ziet dan wat je nooit eerder in een Fallout hebt gezien, een andere speler. Deze gast kan je met open armen verwelkomen alsof het Nationale Burendag is maar hij kan ook gewoon een etterbak van de hoogste orde zijn die je alleen maar wil afmaken. Hoe we met dit contact om moeten gaan als doorgewinterde spelers, dat blijft nog wat onzeker.

Gameinformer heeft tijdens een interview wat meer nieuws gekregen. Tijdens dat interview kwamen er wat meer details naar buiten. Fallout 76 is geen single-player game maar je kan hem wel solo spelen. Naast de andere spelers kom je ook AI characters tegen zoals robots die je missies kunnen geven of waar je materiaal kan kopen. Het grote verschil tussen deze Fallout en de andere is dat je met de meeste NPC’s geen conversatie kan voeren. Je hoort wat ze vertellen maar er is geen dialoog mogelijk.

Al is Fallout 76 een survival game waarin je honger en dorst in de gaten moet houden, het blijft een game die vol quests zit. Als je de Vault verlaat krijg je direct een bericht van de Overseer waarin geheime instructies zitten. Daar begint je main quest. Deze quest is er een waar je de tijd voor moet nemen. Het is een langdurend verhaal die je door heel West Virginia heen laat lopen. De quest eist dat je als speler een hoog level moet hebben om het eind te halen. Zelfs als je alleen deze hoofdlijn volgt, dan krijg je onderweg nog steeds andere missies en zal je uiteindelijk een lange lijst missies in je menu zien. In de game kan je vrij tussen deze missies wisselen.

Naast NPC’s vind je ook holotapes, notes, terminals die je missies geven. Jeff Gardiner, de projectleider, gaf aan dat het team ervoor wil zorgen dat je als speler gewoon maar langs geweldige content zou lopen dus krijg je ook als je in de buurt van een bepaalde locatie bent, missies toegewezen.

Je loopt soms langs iets en krijgt dan een notificatie voor een quest zoals ‘explore this mine’. We dachten altijd dat men dat wel een beetje raar zou vinden maar willen toch graag dat je dit ontdekt. We zijn heel proactief als het deze content betreft. Je zal al snel heel veel te doen hebben.

De wereld is vier keer groter dan die van Fallout 4 en is grafisch gezien 16 keer verbeterd. Alles is dus meer verspreid en je zal dus meer moeten zoeken. Bij bijna alles krijg je experience points en bij genoeg punten ga je in level omhoog. Bethesda heeft gekozen om geen level cap op de game te zetten omdat het speler wil blijven belonen. Naarmate je meer speelt krijg je ook meer toegang tot Perk Cards. Daar zijn er honderden van beweert Todd Howard. Deze kaarten laten je bijna alles besturen in de game.

Wanted

Voor de spelers die bang zijn dat het een soort kill festijn gaat worden, het doodmaken van onschuldige spelers, spelers die nog nooit een andere speler gedood hebben, komt met een prijs. Zij worden namelijk gemarkeerd als gezochte moordenaar. Ze krijgen geen beloning, geen xp, niets dus. Dit zorgt ervoor dat de etterbakken geen winst uit het moorden halen. Integendeel, zij worden zelf een target en worden op de map gemarkeerd met een rode ster. Dit betekent dat er vanaf dat moment een prijs op hun hoofd staat en die prijs gaat van hun eigen caps af.

Ga je zelf dood in de game, dan heeft dat geen grote consequenties. Behalve dan dat je je zooi die je bij je draagt kwijtraakt. De radio’s, fans, alle waardeloze zooi die je dan hebt. Ook is er een systeem voor het per ongeluk beschieten van je medespelers. Je kan dan snel de pacifist flag zwaaien. Tijdens events wordt de PvP mode trouwens uitgezet.

Mocht je ooit genuked worden en alles kwijtraken, geen nood. Je blueprints blijven bestaan en je kan dus alles weer opbouwen. Het nuken van je tegenstander is ook gelijk de ultieme wraak die je kan uitvoeren tegen je medespelers. Dat nuken kan alleen als je door verkenning de lanceercode van de nuke bij elkaar verzameld. Het nuken van een gebied maakt dat er meer waardevolle spullen te vinden zijn maar ook grotere vijanden.

De beste manier om te overleven in de game is een settlement bouwen die vol staat met workbenches, farm fields en harvesters. Er zit veel harvesting in de game. Je kamp kan je ook weer redelijk snel ergens anders opbouwen. Alles wat je maakt, wordt in een blueprint bewaard en gaat altijd met je mee. Je bouwt als speler één homebase maar er zijn ook open workshops die je tegen het lijf kan lopen. Die kan je overnemen en daar gaan bouwen. Dit zijn tijdelijke kampen.

Fallout 76 zal 14 november in de winkel te vinden zijn maar in oktober is er al de B.E.T.A waar je in kan stappen.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments