Sinds de aankondiging van de Xbox Series X afgelopen december hebben we officiële renders gezien van de console zelf. Maar hoe ziet hij er nou in het echt uit, zonder speciale belichting en extra effecten?

Er zijn foto’s op het internet opgedoken van een prototype en vermoedelijk een debug-versie van de Xbox Series X. Dat is de versie die ontwikkelaars van tevoren krijgen om alvast op te ontwikkelen.

Nu ik wat meer aan het design gewend ben, ziet dit er best prima uit. Wat opvalt is dat er aan de achterkant maar één HDMI aansluiting te vinden is, naast de bekende SuperSpeed USB-, optische audio- en internetaansluitingen. Je ziet in het midden een gleuf waarvan niet zeker is wat het is, maar waarschijnlijk ook voor ontwikkelaars om diagnostische gegevens te genereren of over te zetten.

Het lijkt er op dat je de Xbox direct op het stroom kan aansluiten en niet via een apart blok buiten de console. Dat zou wel heel fijn zijn natuurlijk, want de bespaart het zicht van zo’n lelijk blok in je ruimte.

Verder lijkt Microsoft het idee van een mediabox eindelijk compleet te laten varen. Mensen kijken waarschijnlijk gewoon tv op hun tv en gaan niet nog eens via de Xbox van alles bekijken zoals eerst het plan leek met de Xbox One aankondiging in 2013.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments