We kunnen inmiddels al een tijdje games van de Xbox One streamen naar de Windows pc. Helaas (zoals meestal met dit soort zaken) was dit op de Mac nog niet mogelijk. Tot OneCast ter beschikking kwam…

Want met Apple kun je alles… toch?

Windows 10 gebruikers kunnen al sinds 2015 games streamen vanaf hun Xbox One naar de hun pc, maar Mac eigenaars konden helaas niet meedoen met deze dikke pret. Tenminste.. het kon wel, maar dan moest je allemaal vage apps als “Parallels” downloaden of via Boot Camp een kopie van Windows installeren. Maar al die rompslomp wil niemand natuurlijk. De makers van OneCast hebben de gebeden verhoord en bieden een oplossing die volgens hun al die problemen zou verhelpen.

We hebben iemand gevonden die het inmiddels al heeft geprobeerd en het schijnt nog eens te werken ook, echt waar! Hoe het werkt durft hij niet te zeggen, maar het werkt “straight out of the box” als we zijn woorden moeten geloven. Het instellen van OneCast is net zo makkelijk als het installeren van de juiste driver voor je Xbox One controller en het inloggen met je Microsoft account. Eigenlijk is dat zelfs het enige wat je hoeft te doen nadat je de app hebt geïnstalleerd. Hoe chill is dat?

Addertjes onder het vers gemaaide gras

Oke, laat ik ook maar gelijk eerlijk zijn en zeggen dat het nog niet perfect werkt. Tuurlijk moet je een stabiele, snelle internetverbinding hebben. Maar zelfs als je aan die eisen voldoet schijnt de app niet continu superstabiel te draaien. Haperende verbindingen op cruciale momenten in multiplayer games komen zo nu en dan voor dus hele nachten je K/D verbeteren in bijvoorbeeld COD gaat ‘m niet worden. Houd hier dus rekening mee voordat je de app als een gek installeert. Alhoewel ik dat probleem ook wel herken in de Windows app voor het streamen van je games.

Onder het mom: “proberen kan geen kwaad” kun je nu een gratis 14-dagen durende proefversie downloaden om te zien of de app aan jouw eisen voldoet. Als je je besluit hebt gemaakt en je gaat ervoor, ben je slechts een tientje kwijt voor de volledige versie (normaal twee tientjes) dus een aanslag op je portemonnee kun je het niet noemen. Hier zit overigens ook een addertje onder. De app is niet van Microsoft en ook niet gelicenseerd door hen, dit samen met het feit dat het een betaalde applicatie is zou ertoe kunnen leiden dat Microsoft de dienst uit de lucht knalt. Maar ja, dat is het risico van leven op ’t randje natuurlijk. Mocht je de app gaan proberen laat ons dan vooral je bevindingen even weten!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments