Dat er meerdere nieuwe Xbox consoles gaan komen, is geen verrassing. Deze week liet Phil Spencer tijdens de XO18 in een interview met LevelUp meer horen over zijn visie.

Ome Phil is weer aan het woord en dan weten we het wel. Veel taal maar niet zoveel nieuws. Maar goed, het is onze Phil, onze mr. Xbox, dus laten we wel even horen wat hij allemaal te vertellen had.

Spencer liet weten dat hij heel enthousiast is over de nieuwe consoles.

De reden dat ik van consoles die wij bouwen hou is omdat wij hele speciale consoles kunnen bouwen. Ik zie dat nu met de Xbox One X en hoe games op de X draaien. Ik vind het een geweldige plek om te spelen. Als ik naar onze toekomstplannen kijk dan ben ik heel enthousiast over wat we gaan doen met de consoles.

Spencer gaf ook aan dat ze niet bezig zijn met een Xbox mobiel platform. Daarnaast vertelt hij dat de keuze van de spelers heel belangrijk is voor Microsoft. Hij refereerde aan games zoals Minecraft, PUBG en Fortnite en vertelt dat hij meer van dit soort games wil ondersteunen.

Ik probeer aan de keuzes die een speler heeft te denken. Waar wil hij zijn game spelen? Ze zouden de mogelijkheid moeten hebben om een spel overal waar ze maar willen te spelen. Ze zouden verbonden moeten kunnen blijven met hun vrienden, waar die dan ook op spelen. Hun bibliotheek aan games zou overal met ze mee moeten kunnen gaan.

Ik dacht onterecht altijd dat we onze keuze beperkte tot een device. Als ik met de console op een tv speel, dan speel ik die games. Als ik op de pc speel, dan speel ik die games en op mijn mobiel speel ik weer andere games. Soms is dat goed, die games die speciaal voor dat apparaat gebouwd zijn. Ik denk dat gaming mensen bij elkaar brengt.

Hij liet in het interview ook iets horen over game-streaming, iets wat met Project xCloud in de picture staat. Hij was duidelijk, streaming gaat niet alles overnemen en zal niet de enige manier gaan worden om games te spelen. Integendeel, Project xCloud zal een optie blijven.

Het zal ook nog jaren duren voordat streaming mogelijk zal gaan zijn en nog langer als we naar streaming als beste manier van games spelen kijken.

Het draait om keuze en niet om het vervangen wat je doet.

Maar dat het eraan komt is zeker. Bethesda zegt al dat het iets groots gaat worden en is al met voorbereidingen bezig. Take-Two gelooft ook dat streaming eraan komt en bij EA werken er al 1000 mensen aan een nieuwe technologie waar streaming een rol speelt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments