Je kan er bijna een wekelijkse rubriek van maken. Misschien doen we dat ook wel. De uitspraken van Ome Phil.

Heavensward-620x349[1]Deze week hebben we er weer drie uitgelicht. Laten we beginnen met het Final Fantasy verhaal. Het begon al met Street Fighter V. Die kwam niet naar de Xbox One en nu volgt dus ook Final Fantasy 14. Ook die zal alleen op de Playstation 4 uit gaan komen. De Xbox One versie komt niet, nu niet, nooit niet. Dat heeft ome Phil laten weten aan IGN. Waarom? Vaag antwoord, het is gewoon zakelijk en heeft alles te maken met exclusiviteit. Spencer is gewoon geen grote fan van third-party exclusives. Waarschijnlijk is daarom de deal met de Final Fantasy makers afgeketst.

As I’ve grow in this role, and I’ve tried to learn the third-party exclusivity thing – and you see us doing less of it now – [I’ve found] it’s not something I’m a huge fan of.

Halo Reach krijgt geen remake

Dat is tenminste wat wij denken. Ome Phil heeft in een tweet laten weten dat hij heel graag Halo Reach in de backward compatibility wil gaan zien verschijnen. De conclusie is dan nogal logisch, geen Xbox One remake dus zoals de andere delen wel kregen in The Master Chief Collection. Deze laatste titel is de enige die de collectie niet heeft gehaald.

Glazen bol

Maar Spencer beperkt zich niet alleen tot uitspraken waarvan hij kennis heeft, nee, nee, ome Phil zegt ook waar. Hij heeft namelijk voorspelt dat Sony een behoorlijke prijsdaling zal gaan aankondigen. Deze aankondiging geldt al voor Japan want tijdens de Tokyo Game Show heeft Sony al een prijsdaling laten weten.

TokyoGameShowSony2015[1]Volgens ome Phil is het, gezien hoe Sony in het verleden dit soort dingen communiceerde, een logisch gevolg. Microsoft blijft gewoon de plannen uitvoeren die zij al bedacht hadden (wat voor plannen). In Japan zal de Playstation 4 zo’n $292,- gaan kosten. Vertaald naar Europa praten we dan over € 259,- Het is ook niet vreemd dat Sony deze prijsverlaging toepast. Het eind van het jaar komt er aan en daarin komen een aantal exclusives uit, altijd lekker vlak voor de Sint en Kerst. Maar ook Fallout 4 en Star Wars: Battlefront zijn grote titels die de verkoop omhoog kunnen stuwen. Als er een prijsdaling komt, zal die waarschijnlijk tijdens de Paris Games Week (vanaf 28 oktober) worden aangekondigd.

Tot zover de ‘hand in de zak’ Ome Phil vertelt rubriek. Misschien volgende week een nieuwe aflevering. Mazzel!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments