Xbox-baas Phil Spencer heeft gezegd dat het niet het juiste moment is voor Microsoft om de prijs van zijn consoles te verhogen.

Vorige maand kondigde Sony aan dat het de prijs van de PS5 met 50 euro, met onmiddellijke ingang. zou verhogen in zeven regio’s. Sony Interactive CEO Jim Ryan schreef dat dit kwam door het “huidige wereldwijde economische klimaat”.

Een woordvoerder van Microsoft bevestigde destijds dat het bedrijf momenteel geen plannen heeft om de prijs van zijn eigen huidige generatie consoles te verhogen en in een nieuw interview heeft Spencer dit wederom benadrukt en gezegd dat het niet het juiste moment is voor een prijsverhoging. Hij sloot een verhoging in de toekomst echter niet uit.

In een gesprek met CNBC zei hij:

We denken dat in een tijd waarin onze klanten meer economische uitdagingen en onzekerheden hebben dan ooit, het voor ons op dit moment niet de juiste zet is om de prijzen van onze console te verhogen. We evalueren altijd onze activiteiten voor de toekomst. Dus ik denk niet dat we ooit ergens over kunnen zeggen dat we nooit iets zullen doen. Maar als we kijken naar onze huidige consoles – Series X en Series S – denken we dat waarde ongelooflijk belangrijk is. We hechten belang aan de positie van Series S in de markt, wat onze goedkopere console is. Meer dan de helft van onze nieuwe spelers die we krijgen, komen binnen via Series S. Ik kan absoluut zeggen dat we vandaag geen plannen hebben om de prijs van onze consoles te verhogen.

Na de prijsverhoging van de PS5 deelde Nintendo een verklaring waarin stond dat het “geen plannen heeft om de handelsprijs van zijn hardware te verhogen”. Met andere woorden: Sony wins again!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments