De F1 game zit vol met actie. Maar iets wat ik al jaren mis is een soort commentaar op de achtergrond waarmee je wat meer leven in het geheel brengt. En wie zou je daarvoor kiezen?

Codemasters kondigt vandaag aan dat Nederlands bekendste F1 -commentator, Olav Mol, F1 2020, de officiële videogame van het 2020 FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP voorziet van zijn iconische Nederlandse commentaar. Vanaf 10 juli is Olav Mol als eerste Nederlandse verslaggever te bewonderen in de F1®-game van Codemasters.

De stap naar virtueel commentaar
De Nederlandse F1-verslaggever is al sinds 1991 te horen als F1-commentator en heeft al meer dan 500 F1-races voorzien van zijn deskundig en iconisch commentaar. In 2016 werd zijn historische commentaar van de eerste F1-overwinngen van Max Verstappen in Barcelona bekroond met de Theo Koomen award, de prijs voor het beste sportverslag. Naast zijn huidige werk maakt de geprezen reporter nu dus ook de stap naar het virtuele commentaar in de officiële game F1 2020, die voor het eerst ook volledig in het Nederlands wordt uitgegeven in de Benelux. 

Het was een flinke uitdaging maar ook ontzettend leuk om ook in F1 2020 het verslag te mogen doen. Niet alleen is F1 erg populair in Nederland door het succes van Max Verstappen en de terugkeer van het Circuit Zandvoort op de racekalender, maar is de sport virtueel, met miljoenen spelers, ook populairder en realistischer dan ooit. Om als commentator dan ook onderdeel te zijn van de grootste racegame ter wereld is voor mij een enorme eer

Olav Mol.

Met het toevoegen van Olav Mol aan de officiële F1® videogameserie laten we onze toewijding zien om een volledige authentieke en realistische ervaring te bieden. Naast de terugkeer van de Dutch Grand Prix op het vernieuwde Circuit Zandvoort en de enorme populariteit van Max Verstappen zijn we erg enthousiast om Olav Mol met zijn iconische en herkenbare stem toe te voegen aan ons team

Lee Mather, F1® Franchise Game Director bij Codemasters

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments