Het is weer oktober dus tijd voor een Xbox update. Hij staat weer klaar.

Hij is getest en klaar bevonden dus de October 2019 Xbox One update kan uitgerold worden. Wat zitten er allemaal voor nieuwe foefjes in?

App en game limits in Family Settings

De family settings zijn weer verbeterd. Als ouder krijg je meer controle over wat je kinderen kunnen zien en met welk apparaat ze contact kunnen maken. Ook kan je als ouder precies zien hoeveel tijd je kind in een bepaalde app of game heeft gestoken. Je instellingen worden over alle Windows en Xbox One apparaten gedeeld. Dus er is geen ontkomen aan, een half uurtje gamen op de Xbox betekent ook een stop op de Windows games, mocht zoon of dochterlief zo slim zijn om daar verder te willen gaan.

Wish List notificaties

Nu de Wish list in de Microsoft Store al een tijdje bekend is, zorgt deze update ervoor dat je ook nog eens een notificatie krijgt als die game waar je al op zit te azen ineens in de sale komt. Zo hoef je zelf niets meer in de gaten te houden.

Mixer verbeteringen

Mixer integreert nog verder in de Xbox One. Mixer wordt nu een onderdeel van je dashboard. Dus geen gedoe meer met een extra app waarin je de Mixer stream moet bekijken.

Stel een Xbox Game Pass titel voor

Games zijn vooral leuk als je ze met vrienden speelt. Nu de Xbox Game Pass een bibliotheek van meer dan 100 games heeft, wil je soms je vrienden even attent maken op die ene geweldige game. Nu kan je direct een game aanprijzen via een bericht of aan de community via je activity feed.

Verbeteringen aan je Recent Player lijst

Er zijn nu aanzienlijke verbeteringen aan de Recent Players afdeling te zien. Je kan deze lijst nu sneller en simpeler benaderen.

Onder de motorkap

Er zijn verbeteringen aangebracht aan de automatische game updates waardoor je niet constant tegen het “update nodig”-scherm aanloopt als je een titel opstart.

Events app

Later deze maand zal de Events app op je console geinstalleerd gaan worden. Hiermee kunnen gamers zien of er events staan te gebeuren.

Handigere Capture Settings

De “Allow game captures”-setting heeft nu meer opties waardoor je meer controle hebt over je game captures. Met deze update kan je kiezen tussen ‘Captures by me”, “Captures by me or games” en “Don’t capture”. Sommige zullen ook een experimentele update zien waarin de Capture & Share afdeling verbeterd is.

De nieuwe tab moet het gebruik van de drie capture opties verbeteren “Record what happened”, “Start recording” en “Capture Screenshot”. Deze zullen naar de bovenkant van het scherm verhuizen zodat je snel kan navigeren in dit menu.

Check of je de update al hebt gehad. Zo niet, dan staat hij klaar in je instellingen onder systeem.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments