Op 31 augustus 1997 maakte Abe in Oddworld: Abe’s Oddyesee een goede eerste indruk. Het concept van “geef instructies aan je team om puzzels op te lossen” werd naar een nieuwe hoogte getild. Nu, 18 jaar later, wordt het tijd voor een remake: Oddworld: New ‘n Tasty.

Deze remake is van de grond af aan opnieuw gebouwd en komt nu ook naar de Xbox One. Het origineel was echt een klassieker en combineerde humor met puzzel- en actie-elementen. De sfeer was gritty en donker, wat in contrast stond met de humor die de game bood. Hilarisch was Abe’s skill om een air mine te maken door… een scheet te laten. Dat moment vond ik erg grappig en zette de toon voor de game.

 

Terug naar de remake. De development begon op de Playstation 4 en de unieke pre-launch features zullen zo veel mogelijk terugkomen op de Xbox One naast de volgende andere features:

  • De control settings van het origineel, speciaal voor de fans
  • De door fans geprezen Quicksave en Quickload functies
  • Een bak met achievements
  • Online leaderboards, voor de speedrunners onder ons.

Een release van Oddworld: New ’n Tasty staat gepland voor Maart 2015.

Ik heb alleen het eerste deel gespeeld ook al waren er meerdere avonturen van Abe op verschillende platformen. Ik heb dit deel met veel plezier toentertijd gespeeld en ben zeker benieuwd naar deze remake.

New_n_Tasty_official_cover_art[1]

Ik was eigenlijk in de loop der jaren de Abe-serie een beetje vergeten. Het zal te maken hebben met een sloot aan andere games die me bezig hebben gehouden. Ik ga zeker bij release weer aan de slag en kijken of Abe nog z’n air mine kan maken, net als in 1997.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties