De consumentenversie van de Oculus Rift is gepresenteerd en Oculus werkt samen met Microsoft.

De dochtermaatschappij van Facebook, Oculus heeft zojuist hun eerste consumenten model van de Rift gepresenteerd. Hij zal begin volgend jaar op de markt komen en (eat your heart out Sony) ze hebben met Microsoft een deal gesloten waarbij de headset dan ook ondersteund zal worden door Microsoft.

Ome Phil Spencer was erbij en nam ook het woord op het Oculus presentatie-event. Hij vertelde dat bij elke Rift, een Xbox One controller en een wireless adapter zal zitten. En dat de headset het gamestreamen vanaf de Xbox One zal ondersteunen. De Windows 10 app zorgt voor deze streaming mogelijkheid en het zal in een virtual reality “cinema mode’ getoond gaan worden omdat de games nu eenmaal voor een televisie zijn ontworpen en niet voor virtual reality. In deze cinema mode worden de spellen in een virtuele kamer getoond zodat het lijkt alsof je in je eigen persoonlijke thuisbioscoop zit. Dit waren alle details die Spencer aan ons liet horen en hij gaf aan dat beide, Microsoft en Oculus, met elkaar zullen blijven samenwerken.

Deze samenwerking zorgt ervoor dat Microsoft nu zowel de HoloLens, de augmented reality die met een aangepaste versie van het Windows Holographic systeem gaat werken, als de Rift, de virtual reality, als gereedschap zal kunnen gaan gebruiken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments