Voor wie loopt te mekkeren over een gebrek aan interessante exclusives voor de Xbox is dit goed nieuws. Obsidian bracht dit jaar The Outer Worlds uit, heeft inmiddels ook al laten zien dat Grounded hun nieuwe game wordt, maar er is meer!

In een podcast van Larry Hryb (Major Nelson) was Xbox baas Phil Spencer uitgenodigd om het jaar 2019 door te nemen, maar de heren spraken openlijk over het verleden en de toekomst van Xbox en gaming in het algemeen. De podcast is een interessante om te beluisteren, maar speciaal voor jullie hebben we het leukste nieuws uit de podcast gedestilleerd.

Ze hadden het onder andere over de Xbox studio’s en wat ze daar van vonden. Daar doet Phil de interessante uitspraak over de door Microsoft opgekochte studio Obsidian Entertainment dat Grounded niet de game is waar de aandacht op ligt bij de studio. Grounded werd getoond op de XO19 en liet zien dat de studio bezig was met meerdere projecten tegelijkertijd. Een team voor The Outer Worlds en een team voor Grounded, maar blijkbaar is na de release van The Outer Worlds nog niet lang geleden de aandacht niet naar Grounded gegaan, maar naar het volgende nieuwe project. Volgens Phils eigen woorden werkt het “full team” aan dit nieuwe project.

Met het succes van The Outer Worlds zou het logisch zijn dat het om de opvolger van deze game gaat, maar het lijkt er nu op dat deze game al lang voor de release van The Outer Worlds in ontwikkeling was. Phil heeft laatst al gezegd dat ze graag meer RPG’s willen en met Obsidians ervaring hiermee is het niet zo gek om te speculeren dat hun volgende game wederom een RPG wordt.

Eén ding is zeker, in 2020 gaan we een hoop interessante games zien van Microsofts studio’s. Kom maar op met die E3!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments