Obsidian kondigt The Outer Worlds aan

Obsidian heeft tijdens de Game Awards 2018 hun nieuwste titel aangekondigd. Het gaat om een sci-fi RPG van de makers van de originele Fallout en de ontwikkelaars van Fallout: New Vegas en hij heet The Outer Worlds.

De game speelt zich af op een kolonie aan de rand van het universum waar de grote bedrijven elk aspect van het leven daar overgenomen hebben. Jij als speler ontwaakt uit een soort winterslaap en belandt midden in een samenzwering die het voortbestaan van de kolonie bedreigt die toch al op instorten stond.

The Outer Worlds wordt een echte singleplayer RPG en dus komen ze met de standaard beloftes zoals ruimte voor meerdere speelstijlen, eigen keuze in kompanen, invloed uitoefenen op het verhaal door middel van keuzes die je maakt enzovoort.

De game staat nu al op mijn radar en dat heeft onder andere te maken met de behoorlijk zwarte humor. Co-director Tim Cain had hier het volgende over te zeggen:

Er is iets heel speciaals aan mijn lichtere humor en Leonard (Boyarsky, de andere helft van het directors duo red.) zijn wat donkerde kijk op dingen. Het beïnvloedt alles in de game, de setting, de karakters en de dialogen. Daarbovenop hebben we een geweldig team bij Obsidian en we gaan ervoor zorgen dat The Outer Worlds brengt wat spelers willen van een nieuw RPG-universum.

Een exacte releasedatum hebben we nog niet, maar de game moet ergens in 2019 gaan verschijnen. Ik ben alvast erg benieuwd, hoe zit dat met jullie?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments