Je hebt vanochtend hier kunnen lezen dat het al maanden durende hardnekkige gerucht van een Xbox Series S waar blijkt te zijn. Het lek hierover is inmiddels door Xbox bevestigd. De specs van dit apparaat is het enige waarop we nu nog aan het wachten waren! Inmiddels zijn deze ook gelekt. Kijken jullie even mee?

We weten nu zeker dat de Xbox Series S bestaat en in productie is. We weten ook zeker dat deze 299 euro zal gaan kosten. We zijn er vrij zeker van dat deze op 10 november 2020 in de schappen ligt. Het enige waar nog onzekerheid over bestaat na alle lekkages van vanochtend zijn de specs. Inmiddels zijn deze, via dezelfde kanalen die verantwoordelijk waren voor de eerdere lekken, ook naar buiten gebracht.

In bovenstaande, wat lijkt op een full reveal trailer, leren we de Xbox Series S kennen. De Xbox Series S moet 60% smaller gaan worden dan de Xbox Series X, zonder al te veel in kracht in te boeten. Uit de trailer maken we op dat de Xbox Series S met een custom 512 GB SSD komt en all-digital zal zijn. Er komt dus geen disc aan te pas en de Series S zal dan ook vooral voor de gamers onder ons zijn die hun games digitaal spelen. Verder belooft de Xbox Series S games op 1440p en 120 fps af te spelen. Net als de Xbox Series X moet de Xbox Series S in staat zijn tot variable rate shading en variable refresh rate.

Mooie prijs voor wat de console te bieden heeft

Met de Xbox Series S brengt Xbox een prachtige console in de markt voor een relatief goede prijs. Hoewel deze console qua performance niet hetzelfde gaat bieden als de high-end Xbox Series X, zal de aanschaf voor velen toch een flinke stap voorwaarts zijn. Met name het toepassen van raytracing en het inladen van games via de custom SSD, maken van de Series S een goede en betaalbare opvolger voor de Xbox One S en One X.

Ben je benieuwd naar de belangrijke verschillen tussen de huidige Xbox One S/X, de nieuwe Xbox Series S en de Xbox Series X? Aanstaande vrijdag zullen onze techneuten Rob, Jeffrey en Niels tijdens de wekelijks podcast de verschillen voor jullie ontleden. Tune dus zeker even in om de mening van de heren te horen over de consoles, de performance verschillen en wat je hiervan in de next-gen games mag gaan verwachten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties