Final Fantasy XV wordt pas op 30 september uitgebracht en toch zijn er nu al DLC pakketten bekend. Gelukkig komt er waarschijnlijk ook een scherp geprijsde season pass, waarmee je in één klap alle DLC aanschaft.

Het duurt nog ruim anderhalve maand voor Final Fantasy XV uit zal komen. Dat de game een season pass zal hebben is geen verrassing. De prijs nog wel.  Volgens de Japanse Sony store zal deze season pass zal te koop zijn voor ongeveer 2700 Yen oftewel ongeveer €25 en zal deze maar liefst zes DLC pakketten bevatten. De season pass zal tegelijkertijd met de release van de game beschikbaar zijn. In onze Xbox store is de pass nog niet los te koop maar zit hij in de Premium Edition die maar liefst 95 euro kost.

Creativiteit ten top

Op de namen van de DLC konden ze wat mij betreft nog wel wat punten scoren. Creatief met namen zijn ze in ieder geval niet bij Square Enix. Misschien dat ze daar nog even aan moeten werken.
Hoe dan ook zijn de aankomende pakketten aangekondigd met de volgende namen:

  • DLC 1: Booster Pack
  • DLC 2: Episode Gladio
  • DLC 3: Holiday Pack
  • DLC 4: Episode Ignis
  • DLC 5: Episode Prompto
  • DLC 6: Expansion Pack

De namen zijn gelukkig nog wel ”working titles”. Dit betekent dat dit de namen zijn die Square Enix momenteel gebruikt als ze het over de DLC hebben. Waarschijnlijk zijn ze het op het hoofdkantoor nog niet eens over de namen die de DLC écht gaan krijgen als ze worden uitgebracht.

Er is verder nog niets helder over de content van de DLC pakketten. Dus of dit echt je geld waard zal zijn, is verder nog niet duidelijk.

Hoe dan ook ziet de gameplay er wel héél tof uit. (E3 2016)

Nu al DLC aankondigen?

Eerlijk gezegd vind ik het een slechte zaak dat de DLC nu al zijn aangekondigd. Betekent dit dan dat ze nog veel meer inspiratie hadden voor de game, maar geen tijd meer om dit er nog in te stoppen? Of wordt dit gewoon het games uitbrengen anno 2016? Waar meer content automatisch meer geld in het laatje gaat betekenen. Want dat gevoel heb ik er nu wel bij. Het is natuurlijk wel al zes jaar geleden dat de laatste game in de Final Fantasy reeks uit is gekomen. Dus het is logisch dat je de game niet nóg meer uit gaat stellen om er zo meer content aan toe te kunnen voegen. Dat zou dan een soort eindeloos proces zijn.
Maar om voor de game überhaupt uit is al aan te kondigen dat er DLC voor de game komen vind ik toch best scheef. Wat mij betreft konden ze dit beter op een andere manier aanpakken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments