Bijna maandelijks zien we een update op je Xbox verschijnen. Vanaf nu kan je de november update binnenhalen.

Net op tijd voor de feestdagen begint de Xbox November update uit te rollen. Team Xbox is. De update van deze maand biedt de mogelijkheid om je Discord-spraakkanalen rechtstreeks vanaf je Xbox-console te verbinden, updates voor verlanglijstgeschenken en verkoopmeldingen, een verbeterde captures-ervaring voor je gameclips, en nog veel meer.

Verbinding maken met je Discord-spraakkanalen vanaf je Xbox-console

Het is nu nog makkelijker gemaakt om te chatten met Discord-vrienden op mobiel, console en pc. Als je Discord-account is gekoppeld aan Xbox, kun je nu direct vanaf je Xbox-console deelnemen aan stemkanalen van je Discord-servers. Om het te proberen, open je de guide, scroll je naar Parties & chats en selecteer je Discord. Blader vervolgens door je beschikbare Discord-servers en kies een spraakkanaal. Je ziet een voorbeeld van je vrienden die in een Discord-server en spraakkanaal zitten voordat je lid wordt.

Ruisonderdrukking in Discord Voice op Xbox Series X|S

Ruisonderdrukking is geactiveerd om nog duidelijker geluid te produceren wanneer je verbinding maakt met Discord Voice op Xbox Series X|S-consoles. Deze functie blokkeert achtergrondgeluiden zoals blaffende honden en klikkende toetsenborden, terwijl je stem duidelijk wordt doorgegeven. Als je liever je audio ongefilterd hebt, kun je dit uitschakelen in de Discord-gespreksopties.

Cadeaulijstjes en verkoopmeldingen – Microsoft Store op Xbox

Schenken vanaf je verlanglijstje wordt deze feestdagen gemakkelijker! Wanneer je je Xbox-verlanglijstje vanaf je console of xbox.com deelt met familie en vrienden, ontvangen ze een melding waarmee ze de lijst kunnen bekijken. Ze kunnen kiezen voor Kopen als cadeau en het naar je laten sturen en ze ontvangen een bericht zodra je het hebt ontvangen.

Je krijgt ook meldingen wanneer items op je verlanglijstje in de uitverkoop gaan. De nieuwe verlanglijstmelding verschijnt in de guide en als pop-up om je te laten weten wanneer je verlanglijstspellen in de uitverkoop gaan en wat de korting is.

Nieuwe geïntegreerde Captures-app voor je spelmomenten

We hebben een nieuwe Captures-app toegevoegd aan je Xbox. Je vindt hem in het tabblad Capture and Share van de guide en in Mijn games en apps en hij biedt verbeterde weergave, beheer en bewerking van je game-opnames. Ook kun je hiermee je gameclips en screenshots rechtstreeks naar een externe schijf kopiëren. En voor een betere afspeelkwaliteit bieden Xbox Series X|S-consoles nu een hogere bitsnelheid voor gameclips die zijn opgenomen in 720p en 1080p. 

Verbeterde power-opties en aanpassingen

Er is nu meer gedetailleerde informatie beschikbaar over het stroomverbruik van Xbox Series X|S en Xbox One-consoles. Onder Instellingen > Algemeen > Energie-opties kun je het stroomverbruik van je console in de Shutdown (energiebesparing) of slaapstand vergelijken om je te helpen beslissen wat voor jou het beste werkt. Nieuwe Xbox Series X|S-consoles staan standaard in de modus Shutdown (energiebesparing), die je op elk moment via Instellingen kunt wijzigen.

We hebben ook de mogelijkheid om je energie-opties verder aan te passen toegevoegd, waaronder de mogelijkheid om de console uit te schakelen na een bepaalde periode van inactiviteit.

Live streamen met Twitch, Lightstream en Streamlabs Studio vanaf je Xbox-console

Je kunt je livestream nu rechtstreeks vanaf je Xbox-console starten met Twitch, Lightstream en Streamlabs. Om te beginnen opent u de guide en gaat u naar Capture & share > Live streaming > More options. Scroll vervolgens naar beneden naar Bestemming om te streamen vanuit de Twitch-, Lightstream- of Streamlabs Studio-apps. Met de nieuwe geïntegreerde streaming-ervaringen is de Twitch-app op Xbox-consoles nu alleen bestemd voor weergave.

Recommendations in Instellingen

We hebben een nieuwe sectie Recommendations toegevoegd aan Instellingen met een overzicht van dingen die je kunt doen om het meeste uit je Xbox te halen. De aanbevelingen verschillen per console en account op basis van je huidige instellingen. Een aanbeveling om “Stel je audio in” helpt je bijvoorbeeld om je media optimaal af te spelen.

Vragen om mee te doen 

Wil je meedoen met het spel van een vriend? Je kunt nu direct vanuit iemands profiel “Vragen om mee te doen” . Je vriend krijgt een melding dat je geïnteresseerd bent en kan reageren met een uitnodiging of bericht.

Xbox Assist krijgt een nieuwe naam: Xbox Support

Xbox Assist heeft een nieuwe naam – “Xbox Support”. Je zult merken dat de vormgeving is vernieuwd en dat artikelen nu scrolbaar zijn. Je kunt nu gemakkelijker navigeren naar hulpartikelen, je abonnementen beheren, je bestelgeschiedenis bekijken, je accountinstellingen controleren en actieve handhavingsacties van je account volgen op de startpagina van de Xbox Support-app.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments