Op het keynote event van Oculus Rift die voor de E3 van dit jaar plaatsvond, was er ineens een optreden van Microsoft. Dat was een verrassing.

Microsoft die contact heeft met een Virtual Reality bouwer. Gezien de ontwikkelingen rond de HoloLens, die door velen als vervanger van het VR werd gezien, kwam dit nogal onverwacht. Ondertussen heeft Microsoft afspraken gemaakt met Valve en Oculus en krijgt elk apparaat standaard een Xbox controller in het pakket mee.

Vanaf dat moment wordt er over het ondersteunen van de Oculus Rift door de Xbox One gespeculeerd. Polygon heeft aan de Product VP van Oculus, Nate Mitchell, gevraagd hoe dit nu zit.

Nate Mitchell“Het is een onderdeel van onze gesprekken geweest maar ik kan niet zeggen dat we op dit moment dicht bij het ondersteunen van de Xbox One zitten. Het is al een hele klus om een geweldig resultaat op Windows te krijgen, om van OS X en Linux nog maar te zwijgen die ook weer totaal anders zijn. Daarom zijn we zeer gefocused om het perfect te laten draaien op het Windows systeem. Er wordt zelfs nog niet over gedacht om de Rift naar een console te brengen, zeker omdat de specificaties van die machine totaal anders is dan waar we nu mee bezig zijn.”

Op de vraag of de Xbox One wel krachtig genoeg is om een Oculus Rift te ondersteunen was het antwoord:

“Dat is juist het vreemde, je kan absoluut een geweldige VR ervaring op de Xbox One creëren, of beter gezegd met de hardware die de Xbox One heeft. Maar we zijn daar op dit moment niet mee bezig. Het hangt ook af van de content die je daarop wil laten draaien”

Het blijft dus gissen en we zullen moeten afwachten wat Microsoft en Oculus voor elkaar kunnen krijgen met de technologie als ze dit ooit naar de Xbox One willen brengen. Gezien de ontwikkelingen van hun concurrenten en de uitspraak van Phil Spencer dat hij nog niet gelooft in VR voor de mainstream gamer, zal dit nog wel even op zich laten wachten. Volgend jaar misschien?

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Maurits Clear
Maurits Clear
7 jaren geleden

Ehm , moet toch een eitje zijn?! Windows 10 (pc) naar Windows 10 (Xbox)?

Niels van der Grift
Niels van der Grift
7 jaren geleden
Reply to  Maurits Clear

Mwoah, volgens mij heb je gewoon veels te veel kracht nodig die Xbox One niet kan leveren voor VR

Martin Katerberg
Martin Katerberg
7 jaren geleden

Ome Phil heeft ook gezegd dat hij vindt dat gamen samen met vrienden hoort te gaan in de woonkamer. Dus niet zo’n ding op je bakkus 😉