Sluipen op zijn Japans in Ninja Simulator

Na Sekiro denk ik dat de meesten van ons wel wat voelen voor meer sluipwerk in het land van de rijzende zon. Ghost of Tsushima mag dan aan ons voorbij gaan, maar dat is ook niet het werk waar ik het over heb. Elk kereltje waande zich op een willekeurig moment wel een Ninja en ik heb mijn zoontje nooit horen reppen over samoerai. Doe je intrede, Ninja Simulator!

De mij nog geheel onbekende ontwikkelaar RockGame komt plots met een aankondiging. Als een dief in de nacht is daar Ninja Simulator. Of de studio weinig aan marketing doet, of dat ze gewoon een ongelukkige naam gekozen hebben, weet ik niet, maar ze zijn nagenoeg onvindbaar online. Een beetje zoals een ninja.

Op kundige wijze berooft een ninja uit de trailer meerdere krijgers van hun leven. De setting die RockGame heeft gekozen is (niet geheel verrassend) feodaal Japan. Een datum hebben we helaas nog niet. In een interview met een van onze Duitse collega’s kwam ter sprake dat er naast een pc versie ook aan versies voor de PS4 en Xbox One gewerkt wordt. Benieuwd of die andere game van RockGame op Steam ook naar de Xbox komt… Cowboy Simulator. Al hebben we er daar al een van, geloof ik. Van die andere ontwikkelaar met Rock in hun naam.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments