Nine Parchments haalt de Merlijn in je naar boven

Er is weer iets bijzonders onderweg, een zogenaamde ‘blast’em up’. Een game waarbij je als een bende toverende studenten op zoek gaat naar de verloren perkamentspreuken. 

In deze nieuwe game van Frozenbyte (bekend van Trine) speel je als een groepje tovenaarsleerlingen die op een groots avontuur gaat. Het doel in de game is om met behulp van jouw toverspreuken je vijanden te vernietigen en je klasgenootjes in leven te houden.

Je kunt de game in zowel single-player als in co-op met maximaal vier vrienden tegelijk spelen, zowel off- als online. Pas wel op als je niet zo goed kunt mikken, je kunt in deze game namelijk óók je vriendjes vermoorden. Chaos gegarandeerd dus!

Nine Parchments Screenshot
Zie hier: chaos.

Naarmate je verder komt in de game zul je verschillende dingen vrijspelen. Zo krijg je beschikking over nieuwe spreuken, kun je met vaardigheidspunten je personage upgraden, ontdek je nieuwe voorwerpen en speel je nieuwe speelbare personages vrij. Lees vooral verder als je daar meer over wilt weten!

Spreuken en elementen

Spreuken zijn er in verschillende vormen. Zo zijn er spreuken die gecombineerd kunnen worden tot een soort magische straal maar kun je ook aan de slag met vuurballen en hele arsenalen aan bliksemschichten. Sommige spreuken kunnen zelfs door de lucht gegooid worden en pats… boem! zo bovenop je vijand terecht komen. Spreuken zijn er in zes verschillende elementen: vuur, ijs, bliksem, stoom, leven en de dood. En dan zijn er ook nog een aantal die niks met de elementen te maken hebben.

Je begint de game met drie ‘startspreuken’ en zoals ik al zei zul je er steeds meer in bezit krijgen, helemaal tot aan de negende krachtige perkamentspreuk (vandaar de naam: Nine Parchments).

XP & SKILL TREES! 

Jammie! Wat smul ik toch van skill trees. Lekker op je gemakje je punten uitgaven aan vaardigheden die jou het beste sieren en waar jij het meeste aan hebt. Gelukkig heeft Frozenbyte hier ook aan gedacht en kun je, telkens nadat je een level omhoog bent gegaan, je even uitleven op de verschillende skill trees. Het fijne is dat elk personage in de game zijn of haar eigen skill tree heeft.

Nine Parchments Screenshot

Het zijn overigens niet zomaar wat skill trees. De vaardigheden die je kunt vrijspelen en upgraden staan namelijk in verbinding met het soort personage dat je hebt. Bijvoorbeeld, die mechanische uil die je hier rechtsboven ziet, is gespecialiseerd in bliksemaanvallen. Zijn skill tree is dus zwaar gefocust op vaardigheden die met bliksem te maken hebben. Dit betekent overigens niet dat je niks anders kan, die keuze is gewoon lekker aan jou.

Loot! 

In dit magische land van ooit kun je zomaar, heel toevallig, eens een verborgen schatkist tegenkomen. Bij het vinden van zo’n kist zul je rijkelijk beloond worden met xp en kunnen deze zo nu en dan een uiterst fashionable item bevatten, cruciaal voor het bestaan van de Merlijn onder ons: hoeden! “Hoeden?” hoor ik je denken. Ja, hoeden! Dit zijn natuurlijk niet zomaar hoeden… Oh wacht, toch wel… Je kunt er namelijk geen reet mee, behalve op je hoofd zetten natuurlijk.

Een tovenaar is geen tovenaar zonder toverstaf natuurlijk, dus je kunt in de game ook toverstafjes vinden, surprise! In tegenstelling tot die prachtige hoeden dienen deze echter een ietwat praktischer doel. Je kunt ze namelijk gebruiken voor krachtigere melee aanvallen (logisch…?). Maar ze geven je uiteraard ook een magische boost. Zo zorgt de uil zijn staf ervoor dat hij een krachtige spreuk kan doen die alle vijanden (en vrienden) in de buurt getroffen worden door bliksem. Waardoor zij tijdelijk K.O. zijn.

Nine Parchments Screenshot
Lekker duidelijk plaatje dit

De game bevat in totaal 32 levels waarvan er acht eindbazen te verslaan zijn. Verder zijn er vier verschillende moeilijkheidsniveaus, waarvan de laatste een onvergefelijk moeilijke hardcore modus voor de echte die-hards! Hoe moeilijker je de game instelt trouwens, des te beter en zeldzamer de gear is die je vindt.

Binnenkort komt er een demo uit en de game zelf zal begin December al te krijgen zijn in de store. Voor meer info over de game kun je even naar deze website verdwijnselen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments