Een nieuwe card game die gemaakt is door twee Xbox designers heeft recordbedrag opgehaald via crowdfunding. meer zelfs dan de Oculus Rift. De titel van de card game: Exploding Kittens

De game is onder andere gemaakt door Elan Lee. Lee was de voormalige Xbox chief design. Shane Small en Matt Inman maken het team van Exploding Kittens compleet. Laatst genoemde is trouwens de maker van The Oatmeal.

Het drietal vroeg tijdens het kickstarter project “maar” 10.000 dollar, de teller staat echter inmiddels op een mega bedrag van 3,26 miljoen dollar! De 10.000 dollar die werd gevraagd was al na 20 minuten binnen en binnen een uur al was er al 1000 procent van het gevraagde bedrag binnen.

Exploding kittensOp dag 2 stond dit crowdfunding project op de 22ste plaats van hoogst gefinancierde kickstarters ever en tevens ook de 11de plaats best gefinancierde game en het hoogst gefinancierde card game.

Er was ook een post op het kickstarter project wat vrij vertaald de volgende was:

“De productie van de game is simpel, omdat het maar een card game is. Dus behalve het maken van de doos is het best wel rechttoe rechtaan. De grootste uitdaging voor ons is het invullen en afmaken van het project. Een aspect die we via een samenwerking met Cards against Humanity proberen waar te maken”.

Volgens de makers moet dit vooral geen langdurig project zijn. Nadat de crowdfunding campagne is afgerond moet iedereen zijn bestelling redelijk snel in de bus ontvangen. De beloftes zijn hierop aangepast, geen T-shirts of andere veel te ingewikkelde dingen waardoor de distributie langer duurt. Het team achter Exploding Kittens houdt het graag zo simpel mogelijk. En dus ook voor de steungevers geldt: support het project en krijg een speelbare game terug.Screen-Shot-2015-01-21-at-09.41.25[1]

Het kaartspel Exploding Kittens draait om het volgende: je trekt om beurten een kaart. Binnen het spel zitten de een Exploding Kitten-kaarten. Trek je die dan ben je af. De andere kaarten hebben als functie: aanvallen, verdedigen, passen of zo’n exploderende kat onschadelijk maken.

In het maken van een leuk kaartspel zijn ze best wel geslaagd, zeker als je het bedrag leest wat ze hebben binnengehaald. Ik hou niet van card games maar de titel maakt me wel nieuwsgierig.

Laat in de comments weten of jij een card game liefhebber bent. En zo niet, laat dat ook weten.

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties