Nieuwe Xbox update onderweg

Updateeeeeen

Vanaf vandaag kan een selecte groep leden van het Xbox Insiders Program zich op gaan maken voor de nieuwe Xbox update. Deze update genaamd ‘The Creators Update’ moet veel nieuwe features brengen. Wij doken de details even voor je op.

De Creators Update draait volgens Microsoft om performance, mensen, competitie en streaming. De grootste ommekeer zit in de snelheid van het besturingssysteem. Deze kreeg vorig jaar al een boost, maar zou nu dus nog sneller moeten worden. We nemen de belangrijkste details even door.

Home krijgt een update

Aan de hand van het Preview Program heeft Microsoft feedback gehad over de UI. Deze werd beschouwd als te complex, omdat gamers te veel knoppen moeten indrukken. Daarom heeft Microsoft de UI vereenvoudigd en richt deze zich nu op de games die je het meest speelt. Daarnaast is de primaire tegel die laat zien wat je speelt, aangepast. Het icoontje van de game is kleiner en opties die je direct naar de gamehub, clubs, achievements of opties laat gaan zijn toegevoegd. Wie geen custom background heeft krijgt de achtergrond van de game die op dat moment gespeeld wordt te zien. Nice!

De Guide is intuïtiever en sneller

Gamers die vanavond met de update aan de slag kunnen zullen merken dat de Guide een update heeft gehad. Met een druk op de Xbox knop ga je je nieuwe Guide in. Via de Guide kun je straks direct naar je favoriete games, apps, vrienden en instellingen. Kortom, meer doen met minder drukken op de knop!

Nieuwe manier van multitasken

Microsoft geeft aan dat er een nieuwe manier van multitasken komt. Deze zal de Snap functie gaan vervangen. Dit betekent straks dat er minder geheugen wordt gebruikt, waardoor de snelheid van taken uitvoeren verhoogt wordt. Om clips of screenshots te nemen ga je nog steeds naar de Guide en druk je op X of Y (terwijl Jeff HEY CORTANA blijft gillen). Het enige verschil is dat dit een klik minder kost. Nieuw is de achievement tracker die je helpt met het behalen van je achievements. Via de guide is er straks ook toegang tot Beam zodat gamers direct kunnen streamen. Dit wordt in de komende weken uitgerold voor leden van het Insiders Program.

Cortana krijgt een likje

Cortana gaat op je Xbox nog meer de rol van een Personal Assistent aannemen. Zo gaat ze je via reminders en alarmen laten weten wanneer er gamesessies zijn. Wanneer Cortana een reminder krijgt om beter naar je te luisteren, dat is nog niet bekend.

Verbeterde systeemupdates

Microsofts doel wat betreft updates is dat ze er voor willen zorgen dat gamers zich daar minder mee bezig zouden moeten houden. Dit wil men doen door de interface te veranderen. Zo moet het duidelijker zijn wanneer er een update is en wat men precies moet doen.

De Xbox One wordt toegankelijk voor iedereen

Een belangrijke, nieuwe feature de co-pilot modus worden. Deze laat twee controllers fungeren als één. Volgens Microsoft stelt dit gamers in staat om op hun eigen manier te gamen. Hiermee verstaat men: met hand en kin, hand en voet, handen apart enzovoort.. Een handige functie voor mensen met een handicap. De Magnifier en Narrator krijgen wat lichte verbeteringen. Voor controllers komen meer functies beschikbaar. Zo kan men de audio output en de vibratie regelen, iets wat tot nu toe alleen kon met de Elite Controller.

Nieuwe audio settings voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars krijgen met de update de mogelijkheid Home Cinema sets en koptelefoons met Dolby Atmos toe te voegen. Tevens is er Windows-HRTF ondersteuning aanwezig. Gamers zullen hierop nog evenmoeten wachten.

Blu-ray speler bitstream bèta

De Blu-Ray speler op je Xbox One ondersteunt nu het doorlaten van bitstream. Dit is een bètaversie. Dit houdt in dat het originele pure signaal van je receiver wordt gebruikt. Alle bitstream formaten worden ondersteund, inclusief Dolby Atmos.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments