Er komt heel wat nieuwe Xbox spul aan. Xbox gaat ook over naar Windows 10 en krijgt een nieuwe interface, maar de Elite controller en de Xbox Chat Pad komen binnenkort ook de wijde wereld in. Vandaag kregen we een exclusief kijkje in deze nieuwe hardware en software.

Allereerst kregen we de nieuwe Xbox interface te zien. De grootste verandering is de combinatie van horizontale tabs en een verticaal menu, ook is er weer een Xbox guide. Laatst hebben we uitgebreid uitgelegd hoe de nieuwe interface in grote lijnen werkt. Daarin hebben we gezien dat de nieuwe interface een stuk sneller en slimmer is.

De guide is terug

De Xbox 360 had een handige guide, de overlay die je krijgt bij het drukken op de X-knop, waarin je snel de belangrijkste zaken kon doen. Dit bleek toch handiger dan verwacht, want deze guide komt nu terug. Wel in andere vorm en wel als een verticale menu aan de linkerkant. Daarin kun je snel belangrijke zaken (voor een gamer belangrijk dan) doen. Je kunt daar je notificaties of berichten lezen, ook kun je hier mensen uitnodigen voor een party.

In dit menu kun je via het onderste menu-item ook nog bij snap-applicaties, zoals Twitch of tv. Hier zie je al dat het snap-systeem een beetje wordt weggedrukt. In de rest van de interface komt het hele concept van snappen niet eens meer voor. Het zal niet lang meer duren voordat het hele snap-gebeuren verleden tijd is. Gelukkig krijgen we er dan wel een supersnelle en mooie nieuwe interface voor terug.

Toch weer die tv

We liepen alle menu’s even stuk voor stuk langs. Een nieuw menu is de “community”. Hierin zie je wat er bij je vrienden gebeurt, zo krijg je de laatste updates, opgenomen clips en andere activiteiten in een groot overzicht te zien. Daarnaast zie je ook wat er gebeurt op Xbox Live. Je ziet welke games, mensen of video’s trending zijn. Er is ook een apart “games” menu waarin de laatste games en featured games op een mooie manier getoond worden.

Video blijft toch een groot onderdeel van de Xbox One. Er is een aparte “watch” menu waarin je featured content van Xbox Live te zien krijgt, maar waar je ook snel naar interessante content op Hulu of Netflix kunt gaan. Daarnaast kun je natuurlijk tv kijken. Dit gedeelte is ook flink aangepakt. Zo is de nieuwe digitale tv-gids een stuk sneller en kan je vanuit de gids afleveringen of zelfs hele series opnemen. Ook als de Xbox uitstaat worden de series in stand-by modus opgenomen. Hier merk je niks van, ook tijdens het gamen kun je game opnames blijven doen.

De opgenomen video’s kun je ook afspelen op andere apparaten. Zolang je Android, iOS of Windows-device maar de Xbox app heeft kun je video’s streamen of downloaden van je Xbox. Het streamen kun je lekker on-the-fly doen, ook tijdens het gamen.

Dikke vette controllert

Elite controller

Na de nieuwe features van het nieuwe dashboard bekeken te hebben mochten we de nieuwe Elite controller vashouden. Mijn eerste reactie was: instant pre-order! Wat een vette controller is dit. Door de keuze uit verschillende sticks en d-pads kun je de controller aanpassen naar jouw eigen wensen, dus of je nu kleine vingers hebt of dikke patatvingers, er zit voor iedereen wel iets tussen.

Eén van de nieuwe features van de Elite controller zijn de vier nieuwe paddles die zich aan de achterkant van de controller bevinden. De functies van de paddles zijn aan te passen via een app op de Xbox.

Een andere nieuwe feature zijn de hair trigger locks. Met de hair trigger locks kun je de indruk-afstand van de triggers korter maken, zodat je sneller kunt vuren. Elke trigger heeft zijn eigen hair trigger lock. In de app zijn de trigger-instellingen nog verder te fine-tunen.

Zie ook Rob’s artikel van vandaag voor meer informatie en voor alle features van deze controller.

Official-Xbox-One-Chatpad[1]

Chatpad

Ook werd de nieuwe chatpad getoond. Qua design lijkt de chatpad erg op die van de 360. Het enige grote verschil is twee nieuwe programmeerbare knoppen en volumeregeling. De chatpad komt in november uit en zal ook werken met windows 10. De prijs is nog niet bekend.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments