De nieuwe Xbox One interface heeft een complete redesign gekregen. Je kunt nu sneller bij de dingen komen die je wilt, wanneer je maar wilt, zodat je meer kunt gamen. Je hoeft niet uit je game om vrienden toe te voegen, een party te joinen of berichtjes te checken. En met Cortana, de persoonlijke assistent die ook met Windows 10 wordt geleverd, kun je zelfs tijdens het gamen al deze dingen doen.

Een redesign vindt ik altijd nice, ik ben niet autistisch genoeg om me vast te klampen aan het bestaande. Het was ook wel nodig en wel om de volgende twee zaken. Windows 10 komt eraan, een nieuw besturingssysteem en dus een mooi moment om met een nieuwe interface te komen. 55997538[1]Het andere is dat de huidige interface traag is en op sommige vlakken simpelweg niet handig is. Eén en één is twee, dat je het even weet.

Dat de huidige interface niet helemaal handig is heeft natuurlijk ook te maken de manier waarop men de Xbox One bestempeld, als een device voor film, muziek, tv en gaming. Met Phil de laatste twee jaar aan het roer horen we gelukkig alleen maar “gaming, gaming en gaming”. Dat zien we nu ook terug in de nieuwe look, waar je je oog geen moment van de game hoeft te laten wijken. Rond de feestdagen is het zo ver, dan kunnen we er mee aan de slag. De mensen in het preview-programma kunnen er natuurlijk al eerder mee aan de slag, dat zou best wel eens in september al kunnen gebeuren.

Nieuw jasje beter bekeken

In onderstaande video lopen een Perzische Major Nelson en een fancy geklede engineer met een mooie Xbox speld door de nieuwe look and feel.

“Alles wat je wilt, wanneer je het wilt”

Dat is naar Microsofts eigen zeggen het motto van deze mega-update. We hebben straks sneller toegang tot de laatst gespeelde spellen en favoriete content, nu met slimmere stembediening en meer sociale aspecten, alles op het homescherm.

De beste feature van deze update is toch wel de snelheid, het snel en vloeiend door de menu’s navigeren is op dit moment nog niet vanzelfsprekend, daar komt dus verandering in. Door de totaal andere opzet van de menu’s kun je verticaal scrollen om sneller te selecteren wat je wilt, zonder door te klikken naar sub-menu’s.

Xbox going social

In het nieuwe community-gedeelte zie je de laatste updates en neem je deel aan de Xbox Live community door te liken, te delen en te reageren. Je ziet snel de laatste updates van niet alleen je vrienden, maar ook de game ontwikkelaars in de activity feed. In de trending sectie zie je de meest populaire games en content van dat moment. En wat we sinds de Xbox One toch wel een beetje misten waren de persoonlijke avatars, deze zijn met deze update terug van weggeweest en ze zijn ook moderner geworden.

De nieuwe guide

De zogenaamde guide is de strip aan verticale icoontjes aan de linkerkant. Dit zijn de broodnodige tools voor de doorgewinterde gamer. Eén druk op de knop en je zit in je party, berichtjes en notificaties en daarvoor hoef je je game niet te verlaten.

Notificaties

In het notificatiemenu heb je snel toegang tot activiteiten van je vrienden, ontgrendelde achievements, party invites en berichten.95bf8017-4143-4459-bb23-fa677431de18[1]

Vrienden

Onder vrienden zie je wie er ingelogd zijn en wat ze spelen. Maak of join een party zodat je snel met elkaar kunt gamen.

Berichten

Bekijk berichten en gebruik stemcommando’s om direct te reageren op berichten zonder dat je de game verlaat.

Cortana

Het zat er natuurlijk dik aan te komen, maar het pakt nog beter uit dan ik had gedacht, Cortana op je Xbox. Deze digitale bediende is ook al op de Windows Phone te gebruiken en ook Windows 10 komt er mee. Nu komt ze dus ook naar de Xbox. Cortana kan op basis van stemcommando’s een hele hoop slimme dingen doen terwijl je gamet.

Je kunt informatie over vrienden krijgen en ze uitnodigen in een party. Je kunt clips opnemen en delen op je activity feed, maar wat nog interessanter is, is dat je berichten on-the-fly kunt versturen. Cortana dicteert je bericht en verstuurt deze zodra je de opdracht geeft.

De nieuwe interface komt deze kerst nog naar de Xbox One.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments