De functionaliteit die eerder bekend stond onder de codenaam Roma, is nu uit de doeken gedaan.

Digital Direct stelt Microsoft in staat om digitale content geïnstalleerd en wel mee te leveren met nieuwe consoles. Het eerste voorbeeld hiervan is de Cyberpunk 2077 bundel. Zodra je je aanmeld met jouw Microsoft account wordt de vraag gesteld of je de met de console meegeleverde games, apps of diensten aan jouw account wil binden, door deze te claimen. Je vindt deze games ook terug in je account-pagina of in je bibliotheek waarin het een apart deel is geworden.

Dit vergemakkelijkt het proces van het uitpakken en configureren van een nieuwe console. Neem nou de bundel uit de onderstaande afbeelding. Inbegrepen bij de console zijn: een aantal maanden Xbox Game Pass en Xbox Live Gold plus de game Forza Horizon 4 met de Lego Speed Champions uitbreiding. Voorheen zou je elk van die producten of diensten aan jouw account moeten hebben koppelen en binnenhalen door drie of vier maal een code van 25 karakters in te voeren.

Ik ben benieuwd welke toepassingen Microsoft nog meer in gedachte heeft voor deze dienst. Wat hierbij dan wel weer voor frustratie zal zorgen is dat als je een bundel koopt met meerdere games, waarvan er een aantal tussen zit die je al hebt of waar je simpelweg geen interesse in hebt, dat je die nu niet meer kunt verkopen of delen. Microsoft heeft een heuse webpagina gelanceerd voor Digital Direct, die check je hier.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties