De geruchten rond een verbeterde of slankere versie van de Xbox One blijven maar rondwaren. Vandaag zijn het documenten van de FCC die interessante gegevens bevatten.

Is het de 1.5, de Slim of Elite versie? Of totaal iets anders? In de online records van de Federal Communications Commission (FCC) is namelijk iets opgedoken. Deze organisatie reguleert radio, televisie, kabel en satelliet verkeer in de VS. Ook gameconsoles zitten vol met wireless adapters en dus moet deze commissie toestemming verlenen voor het uitbrengen van deze apparaten voordat ze de markt op mogen.

Een recente toevoeging in de FCC lijsten is een model die “Model 1683” genoemd wordt. Tot zover kan je daar nog geen chocola van maken ware het niet dat dit model 1683 vergezeld wordt van een handleiding die als naam “User Manual 1525” heeft gekregen. Laat dit nu net de handleiding “User Manual Xbox One and Kinect” zijn die je bij je Xbox One krijgt. Dit geeft de indruk dat er een nieuwe versie van de Xbox One met een nieuwe wireless chip komt. Foto’s van dit model staan in diezelfde lijst nog onder embargo maar we weten wel dat deze op 25 juni vrij gaan komen, de week na de E3. Het zou dus zomaar kunnen dat er een grote onthulling omtrent een nieuwe Xbox One komt tijdens dit event.

Dat is nog niet alles want er is ook nog een “Model 1682” gedeponeerd maar deze gaat niet vergezeld van de eerder genoemde handleiding en dat zou wel eens kunnen betekenen dat dit een console betreft die totaal anders is dan de Xbox One, misschien wel een Xbox One Slim?

We kunnen er onze vinger niet helemaal op leggen want onze beste ome Phil heeft tijdens de Build 2016 juist aangegeven dat hij geen voorstander is van een 1.5 versie. Zou het dan toch de eerder genoemde upgrade kunnen zijn?

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
NL Gu3rilla
NL Gu3rilla
6 jaren geleden

ik ruil wel mijn oude voor een nieuwe met 50 eu ofzo anders hoef ik hem niet

Gijs K
Gijs K
6 jaren geleden

Een verbeterde of desnoods slim editie zie ik wel zitten! Het gerucht dat deze zonder disc-drive zal zijn lijkt mij minder, of er moet een optie zijn om je fysieke games “om te ruilen” voor een digitale variant.

Niels van der Grift
Niels van der Grift
6 jaren geleden
Reply to  Gijs K

Precies, zonder disc lijkt mij riskant. Misschien voor een volgende generatie, hoewel er echt nog heel veel mensen zijn die fysieke kopies kopen, zoals de schrijver van dit artikel. Maar een slim editie is geen gek idee. De Xbox One is ook vrij lomp gebouwd eerlijk gezegd (als je ‘m openhaalt is alles zo onlogisch en lomp ingedeeld om air flow te bevorderen)