Nieuwe trailer van The Evil Within 2

Maak kennis met Stefano Valentini

Langzaam, heel langzaam worden de avonden weer telkens iets korter. Hartstikke vervelend als je van de zomer houdt, maar ideaal als je graag horrorgames speelt. Games zoals The Evil Within 2.

Kennen we het eerste deel nog? Met rechercheur Sebastian Castellanos die een moord in het psychiatrische ziekenhuis Beacon Hill moet onderzoeken? Wanneer hij hier echter aankomt gaat het goed mis. Hij belandt in een of andere creepy droomwereld waarin niets is wat het lijkt. De game werd best goed ontvangen en ikzelf vond hem ook erg tof.

In het tweede deel gaan we verder met rechercheur Castellanos. Het gaat nu alleen niet zo goed meer met hem. Hij is alles, inclusief zijn dochter, kwijtgeraakt en zit er dus flink doorheen. Hij krijgt echter de kans om zijn dochter te redden door terug te keren in “een wereld vol nachtmerries”.

We gaan dus terug naar die creepy wereld uit het eerste deel, de STEM-wereld. Deze wereld wordt gevormd door een machine dat het bewustzijn van meerdere mensen kan verbinden in één gedeelde ervaring, met één bewustzijn dat de basis vormt.

Het grote verschil met het eerste deel is dat deze keer, die droomwereld beheerst wordt door de gedachten van zijn dochter. En waar Sebastian Castellanos in het eerste deel nog bekend was met de stad waar alles zich afspeelt, daar gaat hij deze keer naar een voor hem onbekend dorp.

Nieuwe game, nieuwe vijanden

Uiteraard hoort in een nieuwe game ook een sloot aan nieuwe vijanden en die krijgen we dus ook. De nieuwste trailer laat ons kennis maken met Stefano Valentini, een verknipte fotograaf met een rijke, maar vooral ook zieke fantasie.

De man was ooit oorlogsfotograaf en is bij het vastleggen van een explosie een oog verloren. Dit is waar zijn obsessie met de dood begonnen is. Hij werd een seriemoordenaar, zodat hij de dood in scene kon zetten en fotograferen. Tel dit gegeven op bij zijn ongezonde obsessie met de dochter van Sebastian Castellanos en zijn ontdekking van de freaky STEM-wereld, en je weet dat hij lastig gaat worden in de game.

Ik heb alvast heel veel zin in een nieuwe griezeltocht met rechercheur Castellanos. In oktober, op vrijdag de 13e komt The Evil Within 2 uit.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments