Nieuwe trailer Star Wars: Squadrons laat gameplay, campaign en multiplayer zien

Tijdens de EA Play 2020 werd Star Wars: Squadrons even uitgebreid uit de doeken gedaan. We komen meer te weten over de campaign, multiplayer gevechten en überhaupt wat de gameplay dan omvat.

Het is natuurlijk leuk om een mooie trailer te zien van Star Wars: Squadrons, maar je wilt eigenlijk veel meer zien dan tof gemaakte cinematics. Gelukkig kon dat gisteren ook tijdens de EA Play van 2020. Daar kwam onder andere naar voren dat je in de campaign met alle twee de kanten zult spelen, de New Republic en voor de Empire. De game speelt zich af na Return of the Jedi (Star Wars 6) en bevat een divers palet van personages (en bekende gezichten). Ze willen met het verhaal per se twee kanten van één gevecht laten zien zodat je meer begrip voor het hele verhaal hebt (en ik maar denken dat blauw gewoon ”the good guys” waren en rood ”de vijanden”, zo simpel was het toch tijdens de films?).

We zien in de trailer ook gelijk gameplay waar de details van je cockpit worden laten zien. Het ziet er allemaal gelukkig niet zo uitgebreid uit als een cockpit van een Boeing 747, maar het is uitgebreider dan menig vliegtuig in een Star Wars game. Uiteraard kan je ook je vliegtuig en piloot compleet aanpassen met cosmetische zooi zoals jij dat wilt, want EA moet natuurlijk wel meer verdienen aan jou dan alleen de aankoopprijs van de game.

Multiplayer modes

We konden in de trailer ook zien dat je meerdere multiplayer modi hebt zoals simpele dog fights (elkaar kapot schieten in de lucht) en fleet battles waar je ook de grotere schepen neer moet zien te halen. Dan ga je als een soort conquest de frontlinie verschuiven door middel van tickets (en dus aantal vijanden die je neer haalt als team). Een beetje het Battlefield principe waar je een aanvallend team hebt en het verdedigende team. Elke team bestaat in dit geval uit 5 spelers. Klinkt wel leuk en ieder geval complexer dan alleen dog fights.

Je kunt de game trouwens ook helemaal in VR spelen! Daar heb je op de Xbox One geen klap aan, maar op de pc misschien wel (mits je computer krachtig genoeg is en je hebt een degelijke vr headset). Het lijkt mij leuk om dat te proberen, maar ik zou ook kots en kotsmisselijk worden van al dat gedraai.

Star Wars Squadrons komt 2 oktober 2020 al uit.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments