Eén van Microsofts paradepaardjes deze E3 was natuurlijk het langverwachte vervolg op de exclusive Halo Wars. Met Halo War 2 is 343 Industries een andere weg ingeslagen, belangrijkste wijziging die heeft plaats gevonden is de vervanging van meerdere acteurs.

Direct na de aankondiging werd Halo Wars 2 een van de hypes op het internet. Aan de hand van een trailer en de release van een open multiplayer beta werd de game aangekondigd door 343 Industries Creative Assembly. Vooral de beta zorgde voor veel vragen bij de gamers, de belangrijkste vragen ontstonden over terugkerende karakters en hun stemmetjes. Zo zijn Cutler en Anders terugkerende hoofdpersonen die een behoorlijke make-over gehad hebben. Gelukkig heeft 343 Industries op Halo Waypoint gereageerd aan de hand van een Q en A.

en-INTL-L-PDP0-Xbox-One-E32016-HW2-29G-01047-RM1-mnco

Volgens de ontwikkelaar had de originele Halo Wars veel last van blur. Voor die tijd zag de game er echter fantastisch uit en was het een gouden zet, echter na al die jaren is men van mening dat dit nu veel beter kan (terecht ook). Daarom heeft men besloten karakters een make-over te geven en ze aan te passen met de hedendaagse technologie. Dit heeft als gevolg dat we meer detail op gezichten van karakters zien en beter in de verhaallijn kunnen komen. Het zijn karakters en die moeten er realistisch uit zien en niet als een cartoon (of zoals onze Rob zou zeggen: het is allemaal veel te Disney). Het is natuurlijk allemaal hartstikke logisch dat men dit nu doet, maar het is leuk dat men dit ook gewoon even toelicht.

acteurs-Halo-Wars

Om dit voor elkaar te krijgen heeft de ontwikkelaar niet de minste namen binnen gehaald qua acteurs. Zo is Gideon Emery nu aanwezig als Cutler, die een stuk ouder en grijzer is geworden, wat uiteraard past bij de setting. Ondertussen schuift Faye Kingsley aan als Anders. Ze vervangt Kim Mai Guest die een conflict kreeg met 343 vanwege haar schema. Kingslee en Emery zijn echter niet de minste namen, zo is Kingslee bekend als Citra uit Far Cry 3 en Emery heeft Call of Duty Advanced Warfare en Wolfenstein The New Order op zijn cv staan.

Op het moment van schrijven is de beta van de game net afgelopen. We hopen dat jullie genoten hebben van de game en zijn zeker benieuwd naar jullie ervaringen. Halo Wars 2 is vanaf 21 februari beschikbaar.

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments